İslam Kerimov 74 Yaşını Kutluyor

Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov 74.

yaş gününü kutluyor . Türki Cumhuriyetleri liderlerinin en yaşlısı olan Kerimov , Özbekistan`ın bağımsılığını ilan ettiği 1991yılından beri cumhurbaşkanı olarak görev yapıyor . Doğum günü dolayısıyla aralarında Rusya`nın da olduğu bazı Bağımsız Devletler Topluluğu ( BDT ) ülkeleri liderleri Kerimov`a kutlama mesajı gönderdi .


Kerimov , en son 23 Aralık 2007`de yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde aldığı yüzde 88 . 1 oranındaki oy desteği ile tekrar 7 yıllığına Özbekistan Cumhurbaşkanı görevine seçilmişti . 30 Ocak 1938`de Semerkant’ta dünyaya gelen Kerimov evli , ve iki kız babası . Kerimov’un iki kızından dört torunu bulunuyor .


Kerimov , şuanda görev başında olan en yaşlı Türk lideri konumunda . Kerimov`u Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev takip ediyor . 1940 doğumlu Nazarbayev Türk devletleri arasında görev başında olan en yaşlı ikinci lider .

Diğer Türk devletleri liderlerinin doğum yılları ise şöyle : Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev 1956 , Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 1950 , Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gubanguli Berdimuhamedov 1957 ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev 1961 .