Google'dan 'gizlilik' Açıklamasıistanbul

Google, Gizlilik Politikası`nda yapılan değişiklikle duyurulan değişikliklerin, kullanıcıların Google ile depoladıkları bilgilerin görüntülenmesinde herhangi bir farklılık yaratmayacağını açıkladı.

Google ' ın yazılı açıklamasında , site genelindeki 60 değişik gizlilik politikasının kaldırılıp , bunların yerine ' ' çok daha kısa ' ' , ' ' okunması kolay ' ' tek bir politika getirildiği kaydedildi .

Kullanıcıların ' ' daha sade ' ' ve ' ' kolay ' ' bir internet deneyimi yaşaması için gerçekleştirilen ' ' Gizlilik Politikasının Değişimi ' ' ne ilişkin açıklamanın ardından , kullanıcıların bilgilerinin toplanması hakkında bazı farklı görüşlerin ortaya çıktığına değinildi .

Bu anlamda kullanıcıların bilgilerinin toplanması ve görüntülenmesi ile ilgili kontrolleri gerçekleştirebilmeleri için Google ' ın sağladığı bazı seçenek ve bilgiler , şöyle sıralandı : ' ' Duyurulan değişiklikler kullanıcıların Google ile depoladıkları bilgilerin görüntülenmesinde herhangi bir farklılık yaratmayacaktır . Google ile oturum açmadan arama yapılabilir , gerçek isim kullanılmadan hesap yaratılabilir . Gerçekleştirilen değişiklikler kullanıcıların seçtikleri Google ürününü kullanmalarını etkilemeyecektir . Bu değişiklikler sonucunda hiçbir kullanıcı Google veya başka bir Google ürününü kullanmak zorunda bırakılmayacaktır . ' ' Kullanıcıların , Google ürünlerini bilgilerini paylaşmadan kullanabilecekleri , bunun için farklı yolları tercih edebilecekleri belirtilen açıklamada , Google arama hizmetinin kullanıcı ismi ve şifresi ile oturum açmadan da kullanılabileceği duyuruldu .
Kaynak: AA