Giresun'da Osb İçin Atılım Başlatıldı

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Organize Sanayi Bölgesi (OSB)`nin ilin ekonomisinin can damarı olduğunu vurgulayarak, bu konuda herkesin üzerine düşeni layıkıyla yapması gerektiğini söyledi.



Şahin , Belediye Başkanı Kerim Aksu ile birlikte OSB yetkililerinin de yer aldığı toplantıya katıldı . Toplantıda konuşan Şahin , OSB ile ilgili önemli mesajlar verdi . OSB’nin ilin ekonomisinin can damarı olduğunu her fırsatta dile getirdiğini vurgulayan Şahin , şehre yaraşır bir OSB için herkesin üzerine düşen görevi layıkıyla yapması gerektiğini kaydetti . Son derece önemli konumda olan bölgenin altyapı ve yol sorununun ivedilikle çözülmesi gerektiğini vurgulayan Vali Şahin , " Bu bölgenin iyileştirmesi Giresun´un menfaatine bir durumdur . " dedi .

Belediye Başkanı Aksu´nun altyapı konusundaki tecrübelerinden faydalanmak amacıyla altyapı ve üst yapı çalışmalarında kontrolün belediyeye bırakıldığını açıklayan Vali Şahin , altyapı , malzeme ve iş makinelerinin kontrolü için Başkan Yardımcısı Orhan Kurt`un ; iş kamyonu ve altyapı malzemeleri için ise İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Emür`ün görevlendirildiğini belirtti .


Belediye Başkanı Kerim Aksu da burada yaptığı konuşmada , imkanları doğrultusunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti .

Toplantıda , OSB`nin yol ve altyapı sorunlarıyla ilgili plan hazırlandı . İlk olarak parke yolların tamamen sökülmesi , belediye tarafından altyapı çalışmalarının tamamlanması kararlaştırıldı . Ayrıca belediye tarafından iş makineleri , özel idare tarafından da kamyon takviyesi yapılması kararı alındı . OSB`nin bin 200 metrelik yolunun 50 santimetre yükseltileceği ; mıcır ve çakıl ile altyapısının sıkılaştırılacağı , ardından üst yapısının yapılacağı belirtildi .