Deprem Soba Üreticilerini De Vurdu

Van`da yaşanan depremlerin ardından vatandaşlar elektrikli ısıtıcılara yönelirken, soba satışları da büyük oranda düştü.

Van ve köylerinde kış mevsiminde tercih edilen sac sobalar , depremlerden dolayı üreticilerinin elinde kaldı . Kentte yaşanan depremlerin ardından satışlarında durma noktasına geldiğini ifade eden esnaf , bu nedenle birçok iş yerlerinin kapandığını söylediler . Yaklaşık 20 yıldır soba üreticisi olduğunu belirten Yusuf Eröz , son yılların en zor kışını yaşadıklarını söyledi . Eröz , " Van , ilçe ve köylerde her kış mevsiminde yaklaşık binin üzerinde soba satardık . Ancak mevsim nerdeyse bitti hala 100 soba ancaksatabildik . Depremden sonra vatandaşlar elektrikli sobalara yöneldi . Hal böyle olunca soba satışları da durdu " dedi

" BİRÇOK İŞ YERİ KAPANDI " Kendisine ait 2 dükkandan birisini kapatmak zorunda kaldığını belirten Eröz , " Deprem her kesimi olduğu gibi bizi de derinden etkiledi . İki dükkanım vardı , işler durunca birisini kapatmak zorunda kaldım . İstemeyerek de olsa 2 arkadaşımız işsiz kaldı . Diğer meslektaşlarımın durumu da benim gibi . Yıllardır soba üretiyoruz ilk defa böyle bir sıkıntı yaşadık . Malzeme aldığımız yere olan çek ve senetlerimizi ödeyemiyoruz . Hükümet banka kredisi dedi ama onu da alamadık . Sonumuz ne olur bilemiyorum " şeklindekonuştu .
Kaynak: İHA