Bosna

30.

01 . 2012 - Bosna-Hersek`in en önemli eski siyasetçilerinden Prof . Dr . Niyaz Durakoviç , yaşamını yitirdi .

Alınan bilgiye göre , savaş döneminde Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyesi olan ve ülkenin en güçli siyasi partilerinden Sosyal Demokrat Parti`nin ( SDP ) ilk başkanı olan Durakoviç , dün sabah saatlerinde Saraybosna`daki evinde yakınlarınca ölü bulundu .

Yetkililer , Durakoviç`in kalp krizinden öldüğünü açıkladı . Durakoviç için bugün uzun yıllar görev yaptığı Saraybosna Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi`nde tören düzenleneceği bildirildi .

Bosna-Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Jelyko Komşiç , Durakoviç`in ailesine başsağlığı mesajı yolladı .

Bosna-Hersek`in büyük bir insanını , güçlü bir siyasetçisini ve önemli bir savaşçısını kaybettiğini vurgulayan Komşiç , mesajında ``Eminim ki Niyaz Durakoviç , hiç bir zaman kendini esirgemeyen ve hangi pozisyonda olursa olsun tüm gücüyle ülkesi için savaşan birisi olarak hatırlanacak`` ifadesini kullandı .

Hersek bölgesinin Stolats kentinde 1946 yılında doğan Niyaz Durakoviç , 1979 yılında Saraybosna Siyasal Bilimler Üniversitesi`nde doktorasını yaptı . Bu üniversitede daha sonra profesör olarak görev yapan Durakoviç , yaklaşık 16 kitap kaleme aldı . Bosna-Hersek`te savaş döneminde ( 1992-1996 ) Devlet Başkanlığı Konseyi üyeliği ve başkanlığı da yapan Durakoviç , ülkenin en önemli partilerinden Sosyal Demokrat Parti`nin ( SDP ) kurucu başkanlığı görevini yürüttü . Durakoviç , 2002 yılında SDP başkanlığından ve bu partiden istifa ederek , üniversiteye döndü .
Kaynak: AA