Başkan Altepe: Uludağ Davos’tan Daha Güzel

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ’ı cazibe merkezi haline getirecek düzenlemeler için yaz aylarında ilk kazmayı vuracaklarını söyledi.

Başkan Altepe: Uludağ Davos’tan Daha Güzel


Başkan Recep Altepe , bazı televizyon kanallarının temsilcilerine Büyükşehir Belediyesi’nin teleferik projesi ile Uludağ’da yapılacak çalışmalarını anlattı . Uludağ’daki yetki sıkıntısının çözüldüğüne dikkati çeken Başkan Altepe , birçok doğal güzelliği bulunan Uludağ’ın baştan başa yenilenerek sadece kış aylarında değil 4 mevsimde de vatandaşlara hizmet edeceğini belirtti . Uludağ’ın Davos gibi bir turizm merkezi olması için çalıştıklarını belirten Başkan Altepe , “Uludağ , Davos’tan daha güzel . Yaylalarından krater göllerine , endemik bitkilerinden buraya has hayvanlarına kadar pek çok doğal güzelliği bünyesinde bulunduran Uludağ , her yönüyle şifa kaynağı . Uludağ’ın 4 mevsim de yaşanabilir olması için Bakacak’tan Kadıyayla’ya , Dolubaba’ya kadar her yöresiyle ilgili projelerimiz var . ” dedi .


Başkan Altepe , Uludağ’daki en büyük karmaşanın ulaşımda yaşandığını belirterek , yapılması planlanan otoparklarla sıkıntının çözüleceğini , böylece oteller bölgesine araç girişinin önleneceğini söyledi . Kendisinin de şahit olduğu trafik sıkıntısını basın mensuplarına gösteren Altepe , bir ambulansın yoğunluktan dolayı 500 metrelik mesafeyi aşamadığını dile getirdi .


Uludağ’da teleski sistemlerinin düzenlenerek tek elden yönetilmesi , pistlerin düzenlenmesi , yeni kayak pistlerinin açılması , günübirlik tesislerin yapılması gibi projelerin hayata geçirileceğini anlatan Başkan Recep Altepe , Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmalarına devam edilen teleferik projesi tamamlandığında 8 bin 500 metrelik alana teleferik ulaşımının rahatlıkla sağlanacağını dile getirdi . Yeni teleferik projesinin bir yıl içinde tamamlanacağını anlatan Altepe , “Teleferik tamamlandığında bugünkü kapasitenin 12 katı daha fazla yolcu , Teleferik’ten Oteller Bölgesi’ne , kayak pistlerinin yanına kadar gidebilecek . Rüzgarlı havalar da dahil olmak üzere vatandaşlar rahatlıkla Uludağ’a ulaşabilecek . ” diye konuştu .


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe , Uludağ’ın 13 bin hektar alana sahip olduğuna dikkat çekerken şöyle konuştu : “Uludağ’da , kış sezonu için altyapı ve üst yapı , yaz sezonu için de yeni spor tesisleri planlandı . Bu yaz kazmayı vurup kısa zamanda Uludağ’a mesafe aldıracak çalışmalar yapmış olacağız . ”

Uludağ’ın 10 bine yakın yatak kapasitesi bulunan önemli bir merkez olduğunu ifade eden Başkan Altepe , çalışmalar tamamlandığında , yoğun dönemlerde Bursa’da konaklayan turistlerin de kolaylıkla kayak pistlerine ulaşabileceğini belirtti . Planlar dahilinde birkaç tesisin yerinin değişebileceğini kaydeden Başkan Altepe , sorunların çözülmesini önemsediklerini vurgulayarak , işletme sahibine başka yer verildiğinde , uzun süreli tahsis durumunda olası sıkıntının aşılacağını ifade etti .

Uludağ’ı Büyükşehir Belediyesi’nin 400’ü aşkın mahallesiyle bir tuttuklarını dile getiren Başkan Altepe , “Burada bir otorite olsun . Yerel yönetimlerin gücü olduğu zaman çok şey değişecek . Hem kalite hem gelir , hem de buradan istifade eden insan sayısı artacak . ” ifadesini kullandı . Başkan Altepe , dünyanın önde gelen turizm merkezlerindeki uygulamaları Uludağ’a da taşıyacaklarını ve uzmanlarla çalıştıklarını kaydederek , sözlerini şöyle tamamladı : “Uludağ , yaz ve kış Bursa’ya ve Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak . Dünya turizm ve kış spor merkezlerinde ne varsa biz de onu yapacağız . Uludağ , Bursa’nın cazibe merkezi , su kaynağı… Bu güzellikler tamamlandığında Uludağ , dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olacak . ”