Bakan Yazıcı: Kar Üstünde Düşünce Çocukluğumu Hatırladım

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ayder Yaylası’nda karda kayıp düştüğü sırada çocukluğunu hatırladığını belirtti.

Bakan Yazıcı: Kar Üstünde Düşünce Çocukluğumu Hatırladım
  Yazıcı , “Herkes kayar düşer , bakan da olsa , başbakan da olsa , vali de olsa düşersin . Ama siyasette ayak kayması farklı , karda ayağın kayması farklı bir şeydir . ” ifadesini kullandı .

Bakan Yazıcı , Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği ile Rize Bazın Merkezi’nin yeni hizmet yerinin açılış törenine katıldı . Açılışta konuşan Bakan Yazıcı , çalışmak , üretmek için uygun bir ortam olması gerektiğini belirterek , “Gazeteciler , yeni hizmet yerlerinde daha rahat çalışacaklardır . Gazeteciler , takip ettiği haberleri olduğu gibi yansıtmalıdır . Ama elbette yorum da özgür olarak yapılabilir . Kamuoyu haberle doğru bilgilendirilmelidir . Üretilen haber sağlıklı , herkesin anlayabileceği nitelikte olmalıdır . Haber katıksız olmalı , ama yorum özgür yapılmalıdır . ” dedi .

Daha sonra basın toplantısı düzenleyen Bakan Yazıcı , Rize`de koordinasyon toplantısı yaptıklarını ve kentte yapılan yatırımları değerlendirdiklerini söyledi . Yazıcı , “Ben hep şuna inandım . Kaynak aktarmak , bütçe tahsisi önemli , ama bunlar kadar önemli olan şey işin takibidir . Valimiz burada takibi yapıyor . Ancak biz de arkadaşlarımızla yapılması gerekenlerle ilgili yol haritası belirleyip o süreci takip ediyoruz . ” diye konuştu .


Yazıcı , dün Ayder Yaylası’na gittiğini hatırlatarak , sözlerini şöyle sürdürdü : “Ayder hem yaz , hem de kış turizmi bakımından önemli potansiyel barındırıyor . İnşallah kayak merkezinin yapımına yakın zamanda başlanır ve uzun zaman geçmeden tamamlarız . Bizim Ayder`imiz , Davos`u sollayacak güzellikte ve kayak sporu bakımından kayakçıların arzu ettiği en uygun alanlardan birisi . Bunu da Rize`ye inşallah kazandıracağız . ``

Bugün Bakanlar Kurulu toplantısı olduğunu , kendisinin Sayın Başbakan`dan izin alarak Rize`ye geldiğini ifade eden Yazıcı , yapacağı çalışmalardan sonra döneceğini söyledi .


Bakan Yazıcı , Ayder`de ayağının kayıp düşmesi ile ilgili sorusu üzerine de şöyle konuştu : “İnsanın kayması , düşmesi , takılması normal . Ben giderken koruma arkadaşlar bazen insanları dürtüyor . `Niye dokunuyorsun` diyorum , `çarpıyor` diyorlar . Çarpsın . Ben başka zaman da çarparım . Ben çocukluğumda da çarptım , başka zaman da çarparım . Düşmek de ayıp bir şey değil . Karda ayağım kaydı , düştüm . Hemen tutmaya çalışmaları hoşuma gitmedi . Kar üstünde düşünce çocukluğumu hatırladım . İnsan düşer . Çok düşmüşüm . Köyde ilkokula 4 kilometre mesafeden kestirmeden , özellikle kış aylarında kayarak okula gidip gelen bir kişiyim . Çayeli Buzlupınar köyünden , okula giderken beklerdim ki kar yağsa da kaysak . O zaman Keleş amca vardı , köyün terzisi , bir daha geldiğimde ziyaret edeceğim . Onun dükkanına giderdik . Ayaklarımızı ısıtırdık . Daha sonra babama söylerdi . Sizin uşaklar kayarak geldi , ıslaktı . Herkes kayar düşer , bakan da olsa , başbakan da olsa , vali de olsa düşersin . Ama siyasette ayak kayması farklı , karda ayağın kayması farklı bir şeydir . ”