Ankara'da Oto Hırsızlarına 'nokta' Operasyonu

Ankara`nın çeşitli ilçelerinde oto hırsızlığı yapan şebekeye yönelik düzenlenen "Nokta" adlı operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.

Ankara'da Oto Hırsızlarına 'nokta' Operasyonu
  Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği , Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı`nın talimatıyla oto hırsızlarına yönelik operasyon başlattı . " Nokta " adı verilen operasyonla oto hırsızlığı , çalıntı otoların motor ve şasi seri numaralarını değiştirerek `change` yapan ve satan , sigorta dolandırıcılığı , sahte kredi kartıyla dolandırıcılık suçlarına karışan çete üyesi 8 kişi yakalandı . Aralarında daha önce örgüt yöneticiliğinden soruşturma açılmış kişilerin de bulunduğu oto hırsızlığıçetesinin lideri Ali A . da polisin teknik ve fiziki takibi sonucu kıskıvrak yakalandı . 5 otomobil çalan çete üyelerinin aralarındaki şifreli telefon görüşmelerinde , araçları çaldıktan sonra `nokta` kelimesini kullandıkları belirlendi . Kamu kuruluşlarından pert olan araçları satın alan ve bu araçları tamir edilmiş gibi gösteren çetenin , Hurdacılar Sitesi`nde bu araçların motor şasi numaralarını değiştirdikleri belirtildi .

S . G . adlı bayan memura alacağı otomobil için 110 bin liralık kredi çektirip , 60 bin liralık senet imzalattıran çete üyelerinin bayanı tehdit ederek çektikleri kredilere kefil gösterdikleri de öğrenildi . 14 kişiyi mağdur eden oto hırsızlığı çetesinin 3 adet pos cihazıyla sahte kredi kartı kullanarak 41 bin 500 liralık banka dolandırıcılığı gerçekleştirdikleri belirtildi . Ayrıca kaza yapmamış araçları kaza yapmış gibi gösteren zanlılar , Ankara Emniyet Müdürlüğü`ndeki sorgularının tamamlanmasının ardından " sigorta dolandırıcılığı , zorla senet imzalattırmak ve sahte kredi kartıyla banka dolandırıcılığı " suçlarından adliyeye sevk edildi .
Kaynak: İHA