Albayların Faili Meçhul Kaderi

Uçağının düşmesi sonucu yaşamını yitiren eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis`in ölümünün ardından ekibinde olan 2 albayın peş peşe öldüğü olayların sır perdesi 17 yıl sonra aralanıyor.

  Ankara`da 17 Ocak 1993`de bilinmeyen bir nedenle uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybeden Orgeneral Eşref Bitlis`in ekibinde bulunan eski Mardin Jandarma Alay Komutanı Albay Rıdvan Özden ile eski Tunceli Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu`nun ölümleri 17 yıl geçtikten sonra çözümlenmeye çalışılıyor . Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı , 1994 yılında Tunceli`de intihar ettiği iddia edilen eski Tunceli Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu`nun ölümüyle ilgili olarak 2011 yılında soruşturma başlatarak , Tunceli`de o dönemde görev yapan çok sayıda kamu görevlisinin ifadesini almıştı . Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı , soruşturma kapsamında 9 Haziran 2011 tarihinde Albay Kazım Çillioğlu`nun Düzce`de bulunan mezarını açtırarak , ceset üzerinde kriminal inceleme yaptırmıştı

Kaynaşlı ilçesine bağlı Sarıçökek köyündeki Albay Kazım Çillioğlu`nun mezarında alınan ceset parçaları üzerindeki kriminal inceleme ile ilgili olarak Adli Tıp Kurumu`nun hazırlayacağı raporun Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı`na gelmesi beklenirken , soruşturmanın sürdüğü belirtildi . Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı`nca yürütülen faili meçhul cinayet soruşturmaları kapsamında yine Orgeneral Eşref Bitlis`in ekibinden olduğu belirtilen eski Mardin Jandarma Alay Komutanı Albay Rıdvan Özden`in ölümü 17 yıl sonra aydınlatılmaya çalışılıyor . 14 Ağustos 1995 tarihinde Mardin`in Savur ilçesi Ormancık köyü kırsal kesiminde teröristler tarafından açılan ateş sonucu iki korumasıyla birlikte şehit edildiği ileri sürülen eski Mardin Jandarma Alay Komutanı Albay Rıdvan Özden`in demezarı eski Tunceli Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu`nun mezarı gibi açılmasına karar verilmişti . Eski Mardin Jandarma Alay Komutanı Albay Rıdvan Özden`in Edirnekapı Mezarlığı`ndaki mezarı 2 Şubat Çarşamba günü açılarak , ceset üzerinde Adli Tıp Kurumu uzmanlarınca kriminal inceleme yapılacak . Teröre karşı önemli mücadelelerin verildiği dönemde 1`er yıl arayla şüpheli olaylarda hayatların kaybeden Albay Kazım Çillioğlu`nun ve Albay Rıdvan Özden`in dosyaları ailelerinin başvurusu üzerine yine 1`er yıl arayla 17`şer yıl sonra açılmaya başladı . Uçak kazası halen şüpheli görülen ve Orgeneral Eşref Bitlis`in ölüm olayının ardından ekibinde olan her iki albayında şüpheli görünen olaylarla ölmesi , başlatılan soruşturmaların sonuçlanması halinde o dönemdeki olaylarında gün yüzüne çıkmasına yolaçacak . Orgeneral Eşref Bitlis`in uçak kazası olayıda yine 17 yıl sonra Eylül 2010`da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında soruşturmaya başlanmıştı .
Kaynak: İHA