Ak Parti Malatya Milletvekili Çalık: 'eğitim Fırsatı Ayrım Yapılmadan Sağlanmalıdır'

AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili Öznur Çalık, "Gerek kamu gerek özel sektörde hizmet içi eğitimlerde kadın erkek ayrımı yapılmaksızın eğitim fırsatının herkese tanınması gerekli" dedi.

Ak Parti Malatya Milletvekili Çalık: 'eğitim Fırsatı Ayrım Yapılmadan Sağlanmalıdır'
Milletvekili Öznur Çalık`ın basın birimi tarafından yapılan açıklamada , " Başkanvekili Çalık , Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu için İstanbul`daydı . AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili Öznur Çalık , Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde Geri Sayım Başladı Kampanyası İstanbul Toplantısında moderatörlük görevini üstlendi . 5 Kasım 2011`de TBMM Başkanı Cemil Çiçek`in açılışını yaptığı `Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde Geri Sayım Başladı Kampanyası` kapsamındayerel ve ulusal düzeyde duyarlılığı arttırmayı ve Türkiye`de toplumsal cinsiyet eşitliği alanındaki deneyimlerin paylaşılmasını amaçlayan İstanbul Bölgesi Bilgi ve Deneyim Paylaşım Platformu , TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ve UNDP Türkiye ortaklığında 27 Ocak 2012 Cuma günü İstanbul Hilton Otel`de gerçekleşti . Programa , Başkanvekili Öznur Çalık`ın yanı sıra ; TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Azize Sibel Gönül , Komisyon üyesi milletvekilleri , İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu , ile sivil toplum kuruluşları , İstanbul Kalkınma Ajansı , özel sektör temsilcileri ve akademisyenler katılım gösterdi " ifadeleri kullanıldı

Açılış konuşmaları ve kampanyanın tanıtımını takiben TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunu temsilen Başkan Azize Sibel Gönül , Başkanvekilleri Öznur Çalık ve CHP Milletvekili Binnaz Toprak`ın moderatörlüğünde gerçekleşen 3 ayrı oturumda katılımcılarla interaktif çalışmalar yapıldı . " TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ile yerelde toplumsal cinsiyet eşitliği alanında çalışan kurum ve kuruluşlar arasındaki etkin koordinasyon ve bilgi akışının güçlendirilmesine ilişkin ne gibi adımlaratılmalıdır? " oturumuna başkanlık eden Başkanvekili Çalık , yaptığı açıklamada , yerel yönetimlerde kadının aktif katılımını destekler nitelikte tedbirler alınması ve bu bağlamda Kent Konseyi çalışmalarına özel önem verilmesi gerektiğini belirtti . Kadınların ulusal temsili elde edebilmeleri için yerlin çok güçlü bir kanal olduğunu belirten Öznur Çalık sözlerini şöyle sürdürdü : " Toplumsal cinsiyet eşitliğinin yaygınlaştırılmasına yönelik olarak Milli Eğitim Bakanlığımız ile etkin bir işbirliği yapılmalı . Yine üzerinde durduğumuz konuların en önemlilerinden biri ; kadınlarımızın karar alma mekanizmalarındaki temsili yerel ve ulusal düzeyde artmalı . Toplumsal cinsiyet eşitliği , erkeklerin desteği ve aktif katılımı olmadan mümkün olamaz . Bu yüzden mutlaka erkeklerin bu alandaki bilinç düzeyleri yükseltilmeli . Cinsiyet dengesinin sağlanması için kurumlardaki personelin atama veterfiiyle ilgili hedefler konulmalı ve hayata geçirilmeli . Ayrıca , gerek kamu gerek özel sektörde hizmet içi eğitimlerde kadın erkek ayrımı yapılmaksızın eğitim fırsatının herkese tanınması gerekli . Bu adımları atmak için Türkiye her zamankinden daha çok hazırdır ; daha çok hazırlıklıdır . `Daha Adil bir Dünya için Yanımda Ol` teması altında , Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonumuz ve UNDP ile birlikte yürüttüğümüz " Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde Geri Sayım Başladı " kampanyası ile umuyoruz ve istiyoruz kiçok önemli adımlara vesile olacağız . Bunun için buradayız . "
Kaynak: İHA