Afyon Protokolü, Ankara'ya Çıkarma Yaptı

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Afyon Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz başta olmak üzere bir dizi ziyaretlerde bulundu.



Afyonkarahisar heyetinin ilk ziyareti BOTAŞ Genel Müdürü Fazıl Şenel’e oldu . Şenel ile kahvaltıda bir araya gelen heyet , Şenel’e Afyonkarahisar`ın tatlarından ikramda bulundu . İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü İbrahim Taşyapan’ı da ziyaret eden heyet daha sonra , Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde kaymakamlık görevinde de bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş’i ziyaret etti . Samimi bir havada gerçekleşen ziyarette , Bakan Yardımcısı Osman Güneş , memnuniyetini dile getirdi .


Ziyarette Afyonkarahisarlıları görünce Afyon’u görmüş gibi olduğunu dile getiren Osman Güneş , “Afyonkarahisar’ı seviyorum . 1 , 5 yılı aşkın bir süre Sandıklı Kaymakamlığı yaptım . Dolayısıyla oralara yolumuz düştüğünde kendi memleketime varmış gibi oluyorum . ” dedi .

Afyonkarahisar’ın çok süratli geliştiğini kaydeden Güneş , “Bazen Afyon’dan geçerken Sandıklı’yı bile tanımakta güçlük çekiyorum . Çok gelişmiş . Esasen ülkemiz gelişiyor , memleketimizde çok güzel şeyler oluyor . ” diye konuştu .


Vali İrfan Balkanlıoğlu da , kentin termal otellerinin kalitesinden söz ederek , Güneş’i Afyonkarahisar’a davet etti . Afyonkarahisar heyetinin ziyaretleri Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile sınırlı kalmadı . Heyet , TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’i de ziyaret etti . Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şahin , Afyonkarahisar’ın marka bir şehir olduğuna vurgu yaptı .