2012 Yılı Ekonomi Beklentileri Masaya Yatırıldı

Karabük Safranbolu İşadamları Derneği (KASİAD) tarafından organize edilen `Türkiye Ekonomisinde 2012 Beklentileri` konulu programın bu ayki konukları Prof.

Dr . Mehmet Altan ve gazeteci yazar Faruk Mercan oldu .


Karabük Nafiz Kayalı Konferans Salonu`nda geçekleşen programa KASİAD Başkanı Ahmet Ramazanoğlu ile KBÜ Rektörü Prof . Dr . Burhanettin Uysal`ın yanı sıra çok sayıda işadamı katıldı .

Dernek Başkanı Ahmet Ramazanoğlu`nun açılış konuşması ile başlayan program konuşmacılar Altan ve Mercan`ın yerini almasıyla devam etti .

2012 yılı ile ilgili ekonomik beklentilerini aktaran Altan , günümüzde ticari manda yapılanları ve yapılması gerekenleri değerlendirdi .

Teknolojiye ve katma değer oluşturan ürünlere yatırım yapılması gerektiğini söyleyen Altan , bunların dünya ölçeğindeki örnekler vererek , " 2023 yılındaki Türkiye ihracat hedefinin 500 milyar dolar olduğu bir dönemde Almanya`nın mevcut ihracatının 1 , 5 trilyon dolar . Bunun için çok daha fazla çalışmamız gerekli . Türkiye`nin kamu maliyesi çok iyi fakat dış ticaret açığı fazla . Bunun kaynağı da nitelikli mal satılamadığından ve kendine yeterli olmayan bir üretimden . " dedi .


Daha sonra gazeteci Altan ve Mercan`ın soruları yanıtlaması ile devam eden program , KASİAD Başkanı Ahmet Ramazanoğlu ve Karabük Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . Burhanettin Uysal`ın plaketlerini yazarlara takdim etmesiyle son buldu .