İlk Filme Polis Amcaları İle Gittiler

Samsun`un Vezirköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü, "İlk Gittiğim Film" adlı proje kapsamında ana sınıfı öğrencilerini sinemaya götürdü.

İlk Filme Polis Amcaları İle Gittiler
İlçe Emniyet Müdürlüğü, `toplum destekli polislik` faaliyetleri kapsamında ilçede ilköğretim öğrencilerine yönelik, "İlk Gittiğim Film" adı altında bir proje hazırladı. Ekipler, proje kapsamında Atatürk İlköğretim Okulu ana sınıfı öğrencilerini önce emniyet binasında ağırladı. Emniyet Müdürlüğü binasında öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunan polisler, onlara binayı da gezdirerek yaptıkları işler hakkında bilgi verdi

İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Daşdemir, Atatürk İlköğretim Okulu ana sınıfı öğretmeni ve öğrencileri, emniyet binasını gezdikten sonra Kaymakam Ozan Balcı`yı makamında ziyaret ettiler. Burada Balcı tarafından çocuklara çikolata ikram edildi. Kaymakam Ozan Balcı ile birlikte fotoğraf çektiren ana sınıfı öğrencileri, buradan İlçe Emniyet Müdürlüğü araçlarına binerek Vabartum Alışveriş Merkezi`ndeki sinemaya gitti. Kaymakam Ozan Balcı tarafından desteklenen projenin amacının polisin halk arasında bilinen önyargıları değiştirmek, polisin suça karışmamış kişilerle de aynı ortamları paylaştığını göstermek olduğunu söyleyen İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Daşdemir, "Polisle iyi şartlarda tanışan çocuklar, aslında polisin aile üyelerinden bir farkının olmadığını görerek polisi daha fazla sevecek, hayatının ilerleyen bölümlerinde güvenliğin sağlanmasında polise yardımcı olacak, kendisi ve civarındaki insanların belki desuça karışmalarını engelleyecek, topluma faydalı birey olarak yetişecek" dedi.
Kaynak: İHA