Cihan Haber Ajansı Gündemi

04 Ocak 2012 Çarşamba

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile olağan haftalık görüşmesini yapacak.

Erdoğan, Cezayir’in Hans Partisi Lideri Bulgerra Sultani’yi kabul edecek. (13.00/15.00)

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, yazılı ve görsel basının haber müdürleriyle kahvaltıda buluşacak. (09.00)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği’nin enerji verimliliğinin önemine dikkat çekmek, enerji verimliliği potansiyelini değerlendirmek için Rixos Grand Ankara’da düzenleyeceği basın toplantısına katılacak. (10.00)

12 Eylül Mağdurları, 12 Eylül soruşturmasına müdahil olmak için mahkemeye başvuracak. (11.00)

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Ankara Başkent Muhtarlar Federasyonunu Başkanı Behçet Uyanık’ı kabul edecek. Kurtulmuş, Hak-İş Konfederasyonunu Başkanı Mahmut Arslan’ı da Hak İş Genel Merkezi’nde ziyaret edecek. (11.00-14.00)

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye`de öğrenim gören yabancı öğrencilerin temsilcilerini bir araya getirecek. Ankara Palas’taki etkinliğe Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Naci Koru da katılacak. (17.00)

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Suriye Büyükelçi Müsteşarı ve Büyükelçi Vekilliğini yapan Mounzer Mounzer’ı makamında kabul edecek. (13.00)

CHP’dan ihraç edilen Savcı Sayın basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye Girişimcilik Konseyi’nin kuruluş töreni ile Girişimcilik Manifestosu imza törenine katılacak. (11.00)

Kırıkkale’deki patlamada hayatını kaybeden Salih Erkeç, Atatepe Camii’nde düzenlenecek devlet töreninin ardından toprağa verilecek. (12.00)

Erzurum’un Aziziye ilçesinde şizofren hastasının bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybeden polis memuru Suat Orak için İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde resmi tören düzenlenecek. Orak`ın cenazesi daha sonra uçakla memleketi İstanbul`a gönderilecek. (10.00)

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, bugün yeniden bir araya gelecek. Eroğlu görüşme sonrasında basın açıklaması yapacak. Derviş Eroğlu, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alaxander Downer’i de kabul edecek.


SPOR
Spor Toto Süper Lig’de 18. Hafta; Gençlerbirliği – Samsunspor, Orduspor – Fenerbahçe, Beşiktaş – Eskişehirspor ve Gaziantepspor - Medical Park Antalyaspor karşılaşmalarıyla tamamlanacak. (18.00/20.30)

Beko Basketbol Ligi’nde 13. hafta maçları tamamlanacak.