Belediyeler Tis'i İmzaladı

Tüm-Bel Sen Yüksekova ve Esendere Belediyeleri arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı.

Belediyeler Tis'i İmzaladı
Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora`nın makamında düzenlenen imza törenine; TİS Esendere Belediye Başkanı Hurşit Altekin, Hakkari Şubesi Kadın Sekreteri Hatem Deniz Özteki, Tüm Bel Sen Yüksekova Temsilci Tahir Tekinalp, KESK ve DİSK temsilcileri ile belediye meclis üyeleri katıldı.

Tüm Bel Sen İlçe Temsilcisi Tahir Tekinalp, "Yerel yönetimlerin en önemli misyonu, toplumların demokratik dönüşümünü sağlamaktadır. Belediye hizmetlerinin sorunlarının yanı sıra tavadan tavana demokratik mekanizmalar oluşturarak halkımızın planlama, karar alma ve denetleme süreçlerine katılımını sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora ve Esendere Belediye Başkanı Hurşit Altekin ise, "Tüm Bel Sen ile iki senelik bir sözleşmeyi imzalanmış olduk. İnşallah hepimize hayırlı olur" şeklinde konuştu.

Sözleşme, "ulaşım, evlenme yardımı, doğum yardımı, ölüm yardımı, bayram yardımı, aile içi şiddet, kadına yönelik şiddet, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, iletişim için yerel dil öğrenme" gibi konuları da kapsıyor.
Kaynak: İHA