Sarkozy'den 'pembe Tablo'paris

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Fransa ve Avrupa`da ekonomik durumun giderek düzeldiğini iddia etti.

  Sarkozy , seçimlere yaklaşık üç ay kala , ülkenin dört büyük televizyon kanalının canlı yayınında bu akşam gazetecilerin sorularını yanıtladı .

Gazetecilerin ısrarlı sorularına karşı Sarkozy , tekrar aday olacağını söylemekten kaçındı ve zamanı geldiğinde bunu açıklayacağını bildirdi .

Avro bölgesi borç kriziyle ilgili olarak Sarkozy , Avrupa ' da durumun ' ' yatıştığını ' ' ve ' ' istikrarlı ' ' bir hale geldiğini iddia ederek , ' ' Avrupa artık uçurumun kenarında değil ' ' diye konuştu .

Fransa ' da ekonomik durumun daha iyi gittiğini ileri süren Sarkozy , ülkede bütçe açığının gayri safi milli hasılaya oranının 2011 yılında beklenenden daha iyi olduğunu belirterek , bu oranın yüzde 5 , 7 yerine 5 , 4 veya 5 , 3 olacağını söyledi .

Sarkozy , sosyal korumanın artırılmasının mali faturasını karşılayabilmek için KDV oranını artıracağını bildirdi .

Rekabet gücünü artırmak için şirketlerin üzerindeki yükü azalmak istediklerini kaydeden Sarkozy , şirketlerin ödedikleri kesintilerin düşürülmesini , KDV oranını yüzde 1 , 6 oranında artırarak karşılayacaklarını söyledi .

Sarkozy , hedeflerini ekonomik büyümeyi tekrar canlandırmak olduğunu ifade etti .

Seçimler öncesi popülaritesini tekrar artırmak isteyen Sarkozy , daha önce de gündeme getirdiği gibi Fransa ' da Ağustos ayından itibaren mali ve ticari işlemlerden yüzde 0 , 1 oranında vergi kesileceğini belirtti .
Kaynak: AA