Papadimos'tan Destek Çağrısıatina

Yunanistan Başbakanı Lukas Papadimos, ülkenin avro bölgesindeki ve Avrupa`daki yerini güvence altına almak için mücadele verdiklerini ve bunun birlikte başarabileceğini belirtti.

  Başbakan Papadimos hükümeti destekleyen PASOK lideri Yorgo Papandreu , Yeni Demokrasi Partisi lideri Andonis Samaras ( ND ) ve Ortodoks Halk Partisi ( LAOS ) lideri Yorgo Karacaferis ile bir araya geldikten sonra yazılı açıklama yaptı .

Açıklamada , Papadimos ' un siyasi parti liderlerini , troyka ile yürüttüğü ikinci kredi anlaşması ve özel kreditörlerle yürüttüğü tahvil takası PSI anlaşması ile ilgili müzakereler hakkında ayrıntılı bir şekilde bilgilendirdiği belirtildi .

Yunanistan ' ın gelecek yıllarda ekonomisinin finanse edilmesini garanti altına almak için bu iki müzakerenin başarılı neticeyle sonlanmasının şart olduğunu kaydeden Papadimos açıklamasında , müzakerelerin başarılı bir şekilde tamamlanmaması halinde ülkenin iflas tehlikesiyle karşı karşıya kalacağı ve bunun toplum için ve özellikle ekonomik açıdan daha güçsüz kişileri çok olumsuz etkileyeceğini belirtti .

Papadimos , müzakerelerin kolay olmadığını ve ekonominin istikrarlı bir hale gelmesi için kaydedilen ilerlemeye , halkın fedakarlıklarına ve önemli değişikliklere rağmen bazı alanlarda sapma ve gecikmelerin neticesinde yeni şart ve taahhütlerin istendiğini ifade etti .

Yunanistan Başbakanı , yeni programın , devletin reformu ve ekonominin rekabetiyle ilgili yeni düzenlemeler içerdiğini vurguladı .

Siyasi liderlerle müzakerelerin devamı ve desteklenecek tezler hakkında tam bir görüş birliği içinde bulunulduğu ifade edilen açıklamada , tekrar sağlam şekilde yere basmak ve belirsizliğin ortadan kalkması için güvenin tekrar yerleşmesi ve ekonomik kalkınma için ilgili taraflarla anlaşma sağlanmasının arzu edildiği kaydedildi .

Papadimos açıklamasında , siyasi güçlerin gerekli değişiklikleri birlik içinde desteklemeleri taahhütlerinin , güvenirlik için önemli bir unsur teşkil ettiğini , ekonomi politikasını güçlendirdiğini ve müzakerelerin daha iyi şartlarla devam etmesini sağladığını kaydetti .
Kaynak: AA