Hatay Havaalanı'nda Su Baskınıhatay

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Hatay Havaalanı Müdürü Metin Keskinöz, aşırı yağışların etkisiyle havaalanı pistinin su altında kalması nedeniyle bugünkü uçuşların iptal edildiğini belirtti.

  Keskinöz , kentte yaklaşık bir haftadır etkili olan sağanağın ardından havaalanı pistindeki suyun tahliye olmadığını , bu nedenle de pistin su altında kaldığını söyledi .

Pistteki suyun tahliyesi için Devlet Su İşleri ekiplerinin çalışma başlattığını anlatan Keskinöz , ' ' Aşırı yağışların etkisiyle havaalanı pistinin su altında kalması nedeniyle bugünkü uçuşlarımız iptal edildi . Şu anda tahliye çalışmaları devam ediyor . Suyun pistte neden biriktiği konusunda da çalışmalar yapıyoruz . Büyük ihtimalle pistteki tahliye kanallarında tıkanıklık söz konusu . Çalışmalar yarına kadar tamamlanmazsa yarınki uçuşlarımızı da iptal edebiliriz ' ' diye konuştu .

Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada da alınan önlemler sonucunda ve Güzelburç beldesindeki bendin açılmasıyla suların çekilmesinden sonra seferlere başlanacağını bildirdi .
Kaynak: AA