Castro, Tek Parti Sistemini Savunduhavana

Küba Devlet Başkanı Raul Castro, ülkesinin tek parti sistemini savundu.

  Raul Castro , Komünist Parti ' nin ulusal konferansının kapanış konuşmasında , tek partili sistemden vazgeçilmeyeceğini ifade ederek , bazılarının , bu konferansın , devrimin yarım asırdan uzun süredir savaşını verdiği sosyal ve siyasi sistemin parçalara ayrılmasının başlangıcını oluşturacağı yanılgısına düştüklerini söyledi .

Castro 40 dakika süren konuşmasında , tek partili sistem ilkesini bırakmanın , topraklarında emperyalizmin partisi ya da partilerini meşrulaştırmakla eşdeğer olacağını belirtti .

İktidarın sadece zenginlerin ellerinde bulunduğunu savunduğu ABD ' deki demokratik sistemi sert bir dille eleştiren Castro , Küba ' nın tek partiye sahip olmasına rağmen , iş yeri toplantıları ve parti yoluyla tüm vatandaşlarının siyasi hayata katılımı için çaba gösterdiğini kaydetti .

Castro , parti delegelerini , devrime ABD ' nin hayal edebileceği her şeyden çok daha büyük tehdit oluşturan yolsuzlukla mücadele konusunda sert biçimde uyararak , Kübalı yetkililerin görev süresini sınırlandırma sözünü yineledi .
Kaynak: AA