Ak Parti Altındağ'da Görev Değişimi

AK Parti`nin Ankara Altındağ İlçe Başkanlığı 4.

Ak Parti Altındağ'da Görev Değişimi
  Olağan Kongresi , Doğantepe Kültür Merkezi’nde büyük bir katılımla gerçekleştirildi . Kongre sonunda yapılan oylamada , AK Parti Altındağ İlçe Başkanlığına Ahmet Karaca seçildi .

Kongreye , AK Parti Genel Başkan Yardımcılarından Salih Kapusuz ve Haluk İpek , AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan , AK Parti Ankara milletvekillerinden Tülay Selamoğlu , Nurdan Şanlı ve Seyit Sertçelik , Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek , Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki , AK Parti ilçe başkanları , il başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda partili katıldı .


AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan , kongrede yaptığı konuşmada , AK Parti il ve ilçe teşkilatlarının başarılarına değinerek , " Ayinesi iştir kişinin fazla lafa bakılmaz " ifadelerini kullandı . Soğuk ve karlı bir Ankara gününde salonun tamamının dolu olduğunu belirten Alparslan , bunu AK Parti`nin başarısı olarak yorumladı ve AK Parti`nin bir dünya markası olduğunu vurguladı . Alparslan , ilçe kongrelerinin teşkilatlarda hareketi ve dinamizmi beraberinde getirdiğini belirterek , sözlerine şöyle devam etti : “İlçe kongrelerimizin dörtte üçünü bitirdik . Başarılı bir kongre sürecinden geçiyoruz . AK Parti Ankara İl Başkanlığı olarak bu tür organizasyonlarda görüyoruz ki kongreler hareketi ve dinanizmi de beraberinde getiriyor . Yeniden yapılanmanın , heyecanın ve çalışma şevkinin derinleştiği yerler oluyor . ”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek de AK Parti`nin 10 yıllık başarısında herkesin payı bulunduğunu vurgulayarak , " Ama başarının sırrı sevgidedir . " ifadesini kullandı . Türkiye tarihinde Turgut Özal , Adnan Menderes , Gazi Osman Paşa gibi halkın çok sevdiği şahsiyetler bulunduğuna dikkat çeken İpek , günümüzde Türk halkının en çok sevdiği ismin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi .


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek de 2 yıl içinde Altındağ`a bir katrilyon liralık yatırım yapacaklarını söyleyerek Altındağ projelerini anlattı . Altındağ`ın , Ankara`nın merkezi olduğunu belirten Gökçek , gecekonduların yıkılarak Ulus`ta kentsel dönüşüm projeleri yapılacağını kaydetti . `Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi` ile bölgeye , sinema ve müzelerin yapılacağı belirten Gökçek , Ulus-Kızılay hattı üzerinde ihtiyacı karşılayacak bir cami olmadığını , Ulus`ta 9 bin metrekarelik bir alana cami ve meydan yaptırılacağını bildirdi . Başkentin ana giriş yollarına kapı yapılacağını kaydeden Gökçek , " Biz Ankara`nın 5 girişine 5 tane kapı yapıyoruz . Bu kapıların şu anda siparişlerini verdik . İhalesi bitmek üzere . Bunlardan bir tanesini de Samsun Yolu`na koyacağız . Tamamen Selçuklu ve Osmanlı mimarisi özelliğinde dev kapılar . Bunlar Ankara`ya ayrı bir hava verecek . " diye konuştu .


Kongre sonunda yapılan oylamada , AK Parti Altındağ İlçe Başkanlığı`na Ahmet Karaca seçildi . Eski İlçe Başkanı Haluk Çakmak , görevini yeni ilçe başkanına devretti .