Yılmaz, Beü'nün Erasmus Programı Hakkında Bilgi Verdi

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Erasmus Koordinatörü Yardımcı Doçent Doktor Ayhan Yılmaz, "Altı akademik, bir idari personelimizin ve bir öğrencimizin Erasmus programı çerçevesinde çeşitli Avrupa Birliği ülkelerine gitmelerini sağladık" dedi.

  BEÜ Erasmus Koordinatörü Yrd . Doç . Dr . Ayhan Yılmaz , Erasmus programının amacının , Avrupa`da yüksek öğretimin kalitesini artırmak olduğunu söyledi . Erasmus`un , Avrupa yüksek öğretim kurumlarının birbirleri ile iş birliği yapmaları , akademik ve öğrenci değişim programları sağlayarak ortak projeler üretmeleri için Avrupa Birliği tarafından finanse edilen bir program olduğunu söyleyen Yılmaz , " Erasmus programı , üniversiteler arasında ülkelerarası işbirliğini teşvik ederek , öğrencilerin ve eğitimcilerinAvrupa`da karşılıklı değişimini sağlayarak , programa katılan ülkelerdeki çalışmaların , alınan derecelerin akademik olarak tanınması ve şeffaflığın gelişmesine katkıda bulunarak bu amacı gerçekleştirmeye çalışmaktadır " dedi

Erasmus programının hayat boyu öğrenim programı çerçevesinde önemli rol oynadığını belirten Yılmaz , " Üniversite olarak Extended Erasmus Üniversite Beyannamesi`ne sahip bulunmaktayız . Bu beyanname ile öğrenci öğrenim hareketliliği ve akademik idari personel değişim programlarına ek olarak öğrenci staj hareketliliği de geçekleşme olanağına sahibiz . Bu kapsamda altı akademik , bir idari personelimizin ve bir öğrencimizin Erasmus programı çerçevesinde çeşitli Avrupa Birliği ülkelerine İngiltere , Fransa , İspanya ve Letonya`ya gitmelerini sağladık . Üniversitemiz Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Koordinatörlüğü tarafından Erasmus hareketliliklerinin yaygınlaştırılması konusunda eğitim seminerleri düzenlemekte ve yıldan yıla Erasmus hareketliliklerinin artırılması sağlanmaya çalışılmaktadır " diye konuştu .
Kaynak: İHA