Van'da Çadır Yangını: 1 Çocuk Öldüvan

Van`ın Erçek Beldesi`nde depremzede ailenin kaldığı çadırda kömür sobasından kaynaklanan yangında, 4 yaşındaki bir çocuk ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

  Erçek Beldesi ' nin Ilıkaynak Köyü ' nde oturan Saliha Atlı , depremde evleri hasar gördüğü için evlerinin önüne kurduğu çadırda çocuklarıyla birlikte yaşamaya başladı . Kocası cinayet suçundan cezaevinde olan Atlı , ısınmak için çadırda kurduğu kömür sobasından sıçrayan kıvılcımla yangın çıktı . Ailenin 4 yaşındaki çocukları Mustafa Atlı , köylülerin yardımıyla ağır yaralı olarak kurtarıldı . Yakınları tarafından Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ' ne kaldırılan Atlı , tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı .

Evleri ağır hasarlı olduğu için aileye depremden sonra konteyner verildiği ve elektrikleri olmadığı için çadırda kaldıkları iddia edildi .

Vali Vekili Hakan Alkan , depremde evleri ağır hasar gören aileye konteyner verilerek içine elektrik hattı çekildiğini bildirdi . Alkan , ' ' Bana verilen bilgilere göre ailenin evinin bulunduğu bölgede trafodan kaynaklanan bir sıkıntıyla elektrik düşük gidiyormuş . Yarın köye bir ekip giderek bir çalışma yapacak . Ailenin yangından önce bu sorunla ilgili başvurularının olup olmadığını bilmiyorum ' ' dedi .

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi .
Kaynak: AA