'o Türkiye Herkesi Isıtacak'sakarya

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, ``O Türkiye (2023 yılında) şöyle bir Türkiye olacak.

  Bir güneş gibi düşünün o günün Türkiyesi`ni . . . Nasıl güneş herkesi aydınlatıyor ve ısıtıyor , işte o Türkiye herkesi aydınlatan ve herkesi ısıtan bir Türkiye olacaktır . Herkes o Türkiye`den istifade edecektir`` dedi .

Adapazarı Kültür Merkezi`nde ( AKM ) düzenlenen AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları Kongresi`ne katılan Ergün , 21 . yüzyılın güçlü Türkiyesi`ni inşa etmek için bir fırsat yakaladıklarını anlatan Ergün , ``2023`ün Türkiye`sini inşa etmek için yapacak çok işimiz var . Hedefe odaklanmalıyız , hedefimiz 21 . yüzyılın muhteşem Türkiyesi`ni inşa etmek . Ekonomisi , siyaseti , sosyal politikaları , hukuku , demokrasisi , her yönüyle inşa etmek . Türkiye her açıdan ayağa kalkmış oluyor . Önümüzde şimdi hedefimizin 11 senesi var , 2023 . O 11 seneyi de çok daha iyi bir şekilde geçirdiğimizde , işte 21 . yüzyılın muhteşem Türkiyesi`ni , orada böyle parlak bir resim gibi ortaya koymuş olacağız`` şeklinde konuştu .

Ergün , sözlerini şöyle tamamladı : ``O Türkiye şöyle bir Türkiye olacak . Bir Güneş gibi düşünün o günün Türkiye`sini . . . Nasıl Güneş herkesi aydınlatıyor ve ısıtıyor , ayırıyor mu kimseyi? Ayırmıyor . İşte o Türkiye herkesi aydınlatan ve herkesi ısıtan bir Türkiye olacaktır . Herkes o Türkiye`den istifade edecektir . Bir Kutup Yıldızı gibi düşünün , kim yolunu şaşırdıysa , Türkiye`ye bakıp istikametini bulacak . Öyle bir Türkiye inşa etmek istiyoruz . Bir Kutup Yıldızı gibi , bir güneş gibi Türkiye . . . Herkesi ısıtan , herkesi aydınlatan , herkese yolunu gösteren , yolunu kaybedenlerin baktığı zaman `bu istikamete gitmem lazım` dediği bir Türkiye`yi inşa etmeye çalışıyoruz . ``
Kaynak: AA