Dört Yaşındaki Kız Çocuğunun Gripten Öldüğü İddia Edildi
Antalya’da 3 gün önce gribal enfeksiyona yakalandığı iddia edilen 4 yaşındaki Zübeyde Tan, sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Olay , Antalya Kepez ilçesi Şelale Mahallesi Ekin 2 Sitesi A Blok’ta meydana geldi . Pınar ve İlhami Tan çiftinin ikiz çocuklarından Zübeyde Tan’ın 3 gün önce gribal enfeksiyon kaptığı iddia edildi . Durumun ağırlaşması üzerine anne babası tarafından hastaneye kaldırılan Zübeyde Tan’ın hayatını kaybettiği belirlendi . Zübeyde Tan’ın ölümünün şüpheli olduğunu değerlendiren polis ekipleri , Pınar ve İlhami Tan çiftinin ifadesi almak için polis merkezine götürdü . Tan çiftinin ifadeleri alınırken evlerinde de polis ekipleri tarafından inceleme yapıldı . İncelemede herhangi bir suç bulgusuna rastlanamadı . Zübeyde Tan’ın cesedi üzerinde yapılan ilk incelemede gribal enfeksiyona bağlı yüksek ateş ve ishal olduğu tespit edildi . Zübeyde Tan’ın bu nedenle hayatını kaybetmiş olma ihtimali üzerinde duruluyor .
Aynı mahallede oturan anneanne Gülsüm Balkır da torunun sabah saatlerinde ateşlendiğini , bu nedenle babası tarafından doktora götürüldüğünü söyledi .
Gülsüm Balkır olayı şöyle anlattı : “Uzun zamandır hastaydı . Gribi geçmişti . Bazen iyi oluyordu . Bazen de kötüleşiyordu . Sabah ateşi çıkmış . Annesi ( Pınar Tan ) aradı . ‘Ağabeyim evdeyse Zübeyde’nin ateşi çıktı . Onu doktora götürelim . ’ dedi . Ben de ağabeyini çağırdım Zübeyde’yi babasıyla doktora götürdüler . Sonra aradık öldüğünü öğrendik . ”
Zübeyde Tan’ın kesin ölüm nedeni yapılacak otopsinin ardından netleşecek .
Polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı .
