Burkay: PKK derin devletin projesidir

'5N1K' programına konuk olan Kemal Burkay, Cüneyt Özdemir'e cesur açıklamalarda bulundu. Burkay, PKK'nın, Ak Parti'yi devirmek için cunta hazırlıkları yapanlar tarafından kullanıldığını söyledi.

Burkay: PKK derin devletin projesidir
  Öcalan ' ın ' PKK ' yı kurduk , silâh ve ekmeğimizi devlet verdi . Korumamızı üç yıl devlet sağladı&rdquo ; dediğini hatırlatan Kemal Burkay , Öcalan Türkiye ' ye getirilip İmralı ' ya konulduğunda , örgüt silâhları bırakmaya hazırken Ergenekon ' un kontrolü altına girdiğini ve yıllarca uyguladığı politikaların kendisine dikte ettirildiğini söyledi .



PKK DERİN DEVLETİN PROJESİ
Kürt siyasetçi Kemal Burkay , terör örgütü PKK ' nın devletin projesi olduğunu iddia etti . Meclis komisyonunda örnekler vermediğini söyleyen Burkay ' Bizzat kendisinden ayrılanlara karşı bir dizi cinayetler işledi . Bekaa Vadisi ve Güney Kürdistan ' daki PKK kampları ölüm tarlalarıyla dolu . Bu da araştırılmalı . PKK şu anda bana büyük bir kampanya açtı . PKK ' nın bir kere kuruluşu istihbarat örgütlerinin işidir , derin devletin projesidir . Ben bunu ilk defa söylemiyorum ama ilk defa bu kadar tepki görmesinin nedeni medyaya yansımadır . PKK ' da derin devlette en çok gerçeklerin ortaya dökülmesinden korkuyor . Kürtlerin ve Türklerin gerçekleri öğrenmesinden korkuyorlar . Ben PKK ' yı ezbere suçlamadım . Bunlar bizzat Abdullah Öcalan ' ın söylemlerinden . Öcalan açıkça söylemiş ' Ekmeğimizi , silahımızı devlet verdi 3 yıl süreyle ve korumamızı devlet sağladı . ' diye konuştu .

MUMCU PKK-MİT İLİŞKİLERİNE ULAŞMIŞTI
&ldquo ; Erkeği öldürmek&rdquo ; adlı kitapta Öcalan Uğur Mumcu ' dan bahsediyor . Ve diyor ki ' Uğur Mumcu PKK-MİT ilişkilerinde belli sonuçlara ulaştı . Bu nedenle öldürülmüş olabilir ' diyor . Yani bunu Öcalan itiraf ediyor . ' dedi .



AK PARTİ ' Yİ DEVİRMEK İÇİN PKK ' YI KULLANDILAR
Ak Parti ' yi devirmek isteyen cunta harekatının 2004 yılında PKK ' yı yeniden harekete geçirdiğini öne süren Burkay ' 2004 yılında neden PKK yeniden silah kullandı . Çünkü 2004 yılında Ak Parti ' ye karşı bir cunta harekatı başladı . Yani bir iç hesaplaşmanın aleti yapıldı PKK . Ak Parti ' yi devirmek isteyenler , cunta hazırlığı yapanlar , aynı zamanda PKK ' yı ve Öcalan ' ı İmralı ' da kontrol edenlerdi . Ortalığı karıştırmak ve gerginleştirmek için PKK ' yı harekete geçirdiler . ' ifadelerini kullandı .

BEYAZ GAZETE