Bdp Eş Genel Başkanı Kışanak Kurtalan'da

BDP Kurtalan İlçe Teşkilatı 2.

Bdp Eş Genel Başkanı Kışanak Kurtalan'da
  olağan kongresi ile yeni yönetimini seçti . BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak`ın da katıldığı kongrede Kurtalan ilçe Başkanlığı`na Zübeyir Yoltay getirildi .

Dilan Düğün Salonu`nda gerçekleştirilen Kurtalan BDP ilçe kongresine BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak , BDP MYK Üyesi Yıldız Aktaş , BDP il , ilçe ve belde teşkilatları , Siirt Belediye Başkan Vekili Seyfettin Aydın , Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz , Eruh Belediye Başkan Vekili Orhan Yıldırım , Barış Anneleri , İHD , MKM , Meyader , Tuhadder , STK temsilcileri , delegeler ve çok sayıda kişi katıldı . BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak , Kurtalan`da düzenlenen kongreye kaymakamlık tarafından suç ihtimaligerekçesiyle polis gönderildiğini ve polisin kongreyi kayıt altına aldığını söyledi . Bu uygulamanın kendilerine özel olduğunu ifade eden Kışanak , özel izinle kongrenin yapıldığı yerde suç işleme ihtimalinin basit bir gerekçeyle polisin kongreyi takip ettiğini ancak bunların varlığının suç olduğunu ve kimsenin mücadelesinden vazgeçmeyeceğini ifade etti . 90 yıllık imha ve inkar politikalarının gençleri dağa gönderdiğini savunan Kışanak , suç arayanların kendilerine bakması gerektiğini belirtti . Kışanak , Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç`ın dün Diyarbakır`da mecliste Kürt haklarına yönelik yaptığı açıklamadan tam zıt yönünde Kürtçe eğitim olmayacağını söylediğini ve bunu Milli Eğitim Bakanı`nın da destek verdiğini hatırlatarak yıllardır Kürt halkının oyalandığını dile getirdi . Kışanak , AK Parti`ye çağrıda bulunarak , " Gelin aklınızı bir defa daha başınıza alın sizin de bildiğiniz bir gerçeğe sırtınızı dönmeyin . Bir an önce barışa ve çözüme gidecek yolun önünü açın " ifadelerini kullandı

Yapılan seçimin ardından ilçe Başkanlığına Zübeyir Yoltay , ilçe yönetimineyse Esmer Baran , Behçet Aykul , Ahmet Atasever , İhsan Kınık , Sabri Koyun ve Fermez Yoltay seçildi .
Kaynak: İHA