Bbp Genel Baªkanı Dolar Ya?muruna Tutuldu

Uludağ`da jandarma ekipleri, dün ormanlık alanda kaybolup 2 metreye ulaşan karda donma tehlikesi geçiren 3 genci olay yerinde yaptıkları ilk yardımın ardından sağlık kuruluşuna ulaştırdı.

  Öğrenciler , kendilerine sıcak su ikram edip su torbasıyla ayaklarına masaj yapan , ardından da kendi çoraplarını ve parkasını giydiren ekiplere teşekkür ederken , 4 saatlik operasyon kameralarla kayıt altına alındı .

Uludağ`da dün nefes kesen bir kurtarma operasyonu yapıldı . Aykut Gökçe ( 21 ) , Serdar Batuhan Arıkan ( 20 ) Ömer Oral ( 20 ) , taksiyle Uludağ`a çıktı . Gezip eğlenen ve telesiyeje binen gençler , Bursa`ya teleferikle dönmek istedi . Oteller Bölgesi`nden teleferik istasyonunun bulunduğu Sarıalan`a ormanlık alandan yürüyerek gitmek isteyen 3 arkadaş , yönlerini şaşırdı . Kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu ormanda bata çıka ilerlemeye çalışan gençler , telefonla jandarmadan yardım istedi . Sivil savunma ve jandarma dağarama kurtarma ekipleri , 4 saatlik operasyonun startını verdi

Ring yolundan ormanlık alana giren ekipler , yaklaşık 2 saatlik yürüyüşün ardından 3 gencin bulunduğu Kızpınarı mevkiine ulaştılar . Donmak üzere olan gençlere ilk önce durumları soruldu . Daha sonra sıcak şekerli su verildi ve çoraplarıyla montları değiştirildi . Kayıp gençlerin donmak üzere olan ayaklarına sıcak su torbasıyla masaj yapan ve kar montu giydiren Mehmetçik , daha sonra telsizle ambulansın ormanın en yakın noktasına gelmesini istedi . Yaklaşık 4 kilometrelik yolu 2 saatte yürüyerek katedengörevliler , çelik halat yardımıyla yola ulaştırdıkları Gökçe , Arıkan ve Oral`ı 112 ambulansı vasıtasıyla sağlık kuruluşuna ulaştırdı . Bu arada 4 saatlik operasyon kameralarla kayıt altına alındı .

Jandarmaya bir hayat borçlu olduklarını belirten Batuhan Arıkan , " Onları karşımızda görünce çok mutlu olduk . Sanki dünyalar bizim oldu . Bir ara karamsarlığa kapıldık . Allah jandarmaya zeval vermesin " diye konuştu .

Gençlerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi .
Kaynak: İHA