Odatv'de Virüslü Belge İddiasına Tübitak İncelemesi Yapılacak

Odatv davasının 10.

  duruşmasında gazeteciler Nedim Şener ile Ahmet Şık’ın da bulunduğu 11’i tutuklu 13 sanığın yargılanmasına devam edildi .

İstanbul 16 . Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 11’i tutuklu toplam 12 sanık katıldı . Tutuksuz sanık Ahmet Mümtaz İdil ise duruşmaya rahatsızlığı nedeniyle katılmadı . Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci , sanıkların bilgisayarlarına virüsle geldiğini iddia ettikleri belgenin araştırılması için TUBİTAK`ın 5 kişilik bilirkişi listesi gönderdiğini açıkladı . Başkan Ekinci , tutuklu sanık Doğan Yurdakul`un Adli Tıp Kurumu`ndan sağlık durumuna ilişkin raporun geldiğini belirtti . Başkan Ekinci , raporda Yurdakul`un anjiyo olması ve bazı tahliller yaptırması gerektiği ve hastaneye yatırılabileceğinin bildirildiğini açıkladı . Başkan Ekinci , gelen rapor çerçevesinde ara karar alacaklarını ifade etti .


Duruşmada söz alan tutuklu sanık Yalçın Küçük , 23 Ocak`taki duruşmada Nedim Şener ve Hanefi Avcı`nın kendisi hakkında ağır suçlamalarda bulunduğunu öne sürdü . Bu konuya ilişkin cevap niteliğindeki yazısını mahkemeye sunan Küçük , “Cürüm arkadaşlarım hakkımda çok ağır suçlamalar yaptılar bu konuda konuşmak istiyorum . ” dedi . Başkan Ekinci ise “Doya doya konuşacağınız zaman dilimi ayıracağım size . ” dedi .


Hanefi Avcı da söz alarak virüslü olduğu iddia edilen belgelerle ilgili mahkemeden gerekenin yapılmasını istedi . Başkan Ekinci ise , iddia edildiği gibi görevi kötüye kullanma ve komplo varsa biz sonuna kadar gideceğiz . İlgili dosyaları sizin aldığınız raporlarla birlikte TÜBİTAK`a göndereceğiz . Gelen rapora göre kararımızı vereceğiz . " diye konuştu .