Odatv Davası Duruşması Başladıistanbul

``Ergenekon`` soruşturması kapsamında Odatv`de yapılan aramalar sonrasında gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın`ın da aralarında bulunduğu 11`i tutuklu 13 sanık hakkında açılan davanın 10.

  duruşması başladı .

İstanbul Adalet Sarayı`ndaki özel yetkili İstanbul 16 . Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya , tutuklu sanıklar Prof . Dr . Yalçın Küçük , eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı , gazeteciler Nedim Şener , Ahmet Şık , Soner Yalçın , Şükrü Doğan Yurdakul , Barış Terkoğlu , Barış Pehlivan , Muhammet Sait Çakır , Coşkun Musluk , Müyesser Uğur ile tutuksuz sanık İklim Ayfer Kaleli katıldı . Diğer tutuksuz sanık Ahmet Mümtaz İdil ise duruşmaya gelmedi .

Tutuklu sanıkların hava muhalefetinden dolayı geç getirilmesi nedeniyle duruşma yaklaşık bir saat gecikmeli olarak başladı .

Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci , tutuklu sanık Doğan Yurdakul`un sağlık raporunun mahkemeye ulaştığını belirterek , raporda Yurdakul`un tedavi edilmesinin gerektiğinin vurgulandığını söyledi .

Başkan Ekinci , ara karar doğrultusunda TÜBİTAK`tan istenen 5 kişilik bilirkişi listesinin de mahkemeye geldiğini ifade etti .

Duruşmada söz alan sanık Yalçın Küçük , sanıklardan Nedim Şener ve Hanefi Avcı`nın kendisi hakkında ağır konuştuklarını iddia ederek , mahkemeye söz konusu iddialarla ilgili dilekçe vereceğini söyledi .

Duruşmada söz alan Müyesser Uğur da kanunda olamayan suçlar nedeniyle tutuklandığı öne sürerek , ``Adı olup cismi olmayan `Ergenekon` terör örgütü üyesi olarak yargılanıyorum . Emniyet Genel Müdürlüğü , MİT , Genelkurmay böyle bir örgütün olmadığını veya araştırıldığını beyan ediyor . Ancak İstanbul emniyeti , savcılık ve mahkeme heyeti var olduğunu biliyor , çünkü bizi tutuklu olarak yargılamayı sürdürüyor . Heyetten `Ergenekon` örgütünün adresini istiyorum . Gidip üye olacağım . Adını ve adresini bilmediğim bir örgütten dolayı yargılanmak ağrıma gidiyor`` dedi .

Duruşmayı , CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ile gazeteciler Uğur Dündar ve Ruşen Çakır da izliyor .
Kaynak: AA