MEB'den taciz hattı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 1 Mart tarihi ile hayata geçirmek istediği "Taciz hattı" şimdiden tartışma konusu oldu.

MEB'den taciz hattı
  MEB ' in okullardaki taciz ve şiddet olayları ile eğitim sorunlarının iletilmesi için kurduğu ' Alo 147 ' telefon hattı 1 Mart ' ta devreye girecek . Hat , internet forumlarında şimdiden tepki çekt .

Okullardaki taciz ve şiddet olaylarından , SBS , sınav ve eğitim sistemine kadar pek çok sorununun iletilip çözüm aranacağı bir telefon hattı bu yıl hizmet vermeye başlayacak . Milli Eğitim Bakanlığı ' nca ( MEB ) hayata geçirilecek olan &ldquo ; Alo 147&rdquo ; , 1 Mart ' ta uygulamaya açılacak .

&ldquo ; MEB İletişim Merkezi-Alo 147&rdquo ; hattına iletilen soru , sorun , ihbar ve şikâyetlere 3 günde yanıt verilecek . Uygulama , daha başlamadan internet forumlarında eleştirilere yol açtı . Milliyet ' in haberine göre : Uygulamayı eleştirenler , &ldquo ; Haydi öğrenciler , veliler , birbirini çekemeyen öğretmenler yaşadınız valla&rdquo ; , &ldquo ; Polisi , savcıyı , hâkimi , valiyi , milletvekilini , doktoru şikâyet hattı da kursunlar . Herkesin gücü öğretmene yetiyor&rdquo ; yorumlarını yaptı .

Ülke genelinde tek hat
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer imzasıyla yayımlanan , &ldquo ; Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi ( MEBİM ) Alo 147&rdquo ; başlıklı genelgede , &ldquo ; MEB ' e vatandaşlardan gelecek her türlü talep , şikâyet , görüş , öneri , ihbar ve sorunların etkin , hızlı çözüme kavuşturulması ve süratle cevaplanması ve müracaatların bakanlıktan izlenebilmesi amacıyla Türkiye genelinde tek bir telefon numarası ile ulaşılabilen MEBİB Alo 147 ' nin , 1 Mart 2012 ' den itibaren hizmete gireceği&rdquo ; belirtildi .

Bakan Dinçer , MEBİM ' in işleyişinin şu şekilde olacağını bildirdi :
Gelen her türlü çağrının iletişim merkezinde cevaplandırılıp sonuçlandırılacak . Ancak , iletişim merkezinde sonuçlandırılamayan hususlar ilgisine göre MEB merkez veya taşra teşkilatına iletilecek .

Merkez ve taşra teşkilatında birim amirlerine bağlı olarak çalışacak olan İletişim Merkezi Destek Bürosu kurulacak . Büroda halkla ilişkiler temsilsici olarak en az iki personel görevlendirilecek . Hizmetler , ilk başvuru masasında sonuçlandırılacak .

MHP ' den mobbing teklifi
MHP , işyerlerindeki psikolojik şiddetin ( mobbing ) önlenmesi ve tacize maruz kalanların korunması için &ldquo ; Psikolojik Tacizle Mücadele Kurulu&rdquo ; kurulmasını istedi . TBMM Başkanlığı ' na , Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ile Kütahya Milletvekili Alim Işık ' ın imzasıyla &ldquo ; Çalışma Ortamında Psikolojik Tacizin Önlenmesi ve Psikolojik Tacizle Mücadele Kurulu Kurulması&rdquo ; teklifi verildi .

Teklifte kamu ve özel sektör işveren ve işveren vekillerine işyeri açmadan önce veya açtıktan sonraki 6 ay içinde , yöneticilere de göreve başladıktan sonra üç ay içinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ' nca psikolojik taciz konusunda en az 10 saatlik eğitim verilmesi zorunluluğu öngörülüyor .

Teklifle , psikolojik taciz konusunda ilk ve ortaöğretim öğrencileri için yaşlarına uygun programlar düzenlenmesi de isteniyor .