Kızılderililer De Orta Asyalı Çıktıwashıngton

Amerikalı ve Rus antropologların araştırmasında, Kuzey Amerika kıtasının ilk sakinlerinin genetik beşiğinin Sibirya`nın güneyindeki dağlık Altay bölgesi olduğu ortaya çıktı.

  ABD ' deki İnsan Genetiği dergisinde yayımlanan araştırmayı yapanlardan Pennsylvania Üniversitesi Antropoloji bölümü Doçenti Theodore Schurr , Rusya , Moğolistan , Çin ve Kazakistan ' ın kesiştiği Altay bölgesinin onbinlerce yıldır çok sayıda halkın gelip gittiği kilit bir yer olduğunu belirtti .

Araştırmaya göre , Amerika kıtasındaki ilk insanların ataları bu halklardan biriydi ve bugün Rusya Federasyonu ' nun bir parçası olan Altay ' dan 20 bin ila 25 bin yıl önce gelmişlerdi .

Asyalılara ait genetik özelliklere sahip bu insanlar , o dönemde sular altında olmayan Bering boğazını geçmeden önce tüm Sibirya ' yı katettiler .

Araştırmalarında , Amerikalı kızılderililerin ve Güney Altay bölgesinde yaşayan yerli kavimlerin DNA ' larında Y kromozumunu ( babadan geçen ) analiz eden bilim adamları , iki grubun paylaştığı ve bunlara özgü genetik mutasyonu bulmaya çalıştılar .

Araştırmanın sonucunda , Amerikalı ve Rus antropologlar , her iki grupta da , anneden miras mitokondriyal genlerde de aynı genetik özellikleri buldular .

Çalışmalarında bu mutasyonların ortaya çıkması için ne kadar zaman geçmesi gerektiğini hesaplayan bilim adamları , Altay genlerinin 13 bin ila 14 bin yıl önce Amerikalı yerlilerinkinden ayrıldığını tahmin ediyorlar .
Kaynak: AA