''grönlandlı Robin Hood''a Cezakopenhag

Bankanın hatası sebebiyle bir anda milyoner olan işsiz Grönlandlıya, paranın bir kısmını harcamak ve dağıtmak suçundan ceza verildi.

  Yerel medyanın ' ' Grönlandli Robin Hood ' ' lakabını taktığı Angut Kleist , 2008 yılında , bankasının yaptığı hata nedeniyle hesabında yaklaşık 1 , 3 milyon Danimarka kronu olduğunu fark etti .

Hata anlaşılmadan önce Kleist , ailesine , arkadaşlarına ve evsizlere paranın bir bölümünü dağıttı .

Ancak banka yönetimi hatasını anladıktan sonra Kleist ' i mahkemeye verdi . Bunun üzerine Angut Kleist , parayı Alman piyangosundan kazanmış olabileceğini öne sürdü .

Danimarka Yüksek Mahkemesi ise bugün Grönland Temyiz Mahkemesi ' nin kararını doğrulayarak , ' ' paranın piyangodan gelmiş olduğuna dair kanıt bulunmadığı ' ' sonucuna vardı .

Ancak Yüksek Mahkeme , Kleist ' in dolandırıcı olmadığına ve paraya tesadüfen sahip olduğuna hükmederek , ' ' cömert Grönlandlının ' ' paranın kendisine ait olduğuna inandığına karar verdi .

Yüksek Mahkeme , Kleist ' i , harcadığı 421 bin 500 Danimarka kronu ' nu geri ödeme ve 100 saat sosyal hizmet görevinde bulunma cezasına çarptırdı .
Kaynak: AA