Batı'nın İslam'a Bakışı Konulu Panel

Dokuz Eylül Üniversitesi Din Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen "Batıda İslam Tasavvuru" konulu panel Sabancı Kültür Merkezi`nde gerçekleştirildi.

Batı'nın İslam'a Bakışı Konulu Panel
  Panele konuşmacı olarak ; Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof . Dr . İbrahim Sarıçam ve Prof . Dr . Mehmet Özdemir katıldı . Prof . Sarıçam ; " Hıristiyanlar kendi inançları riske girdiği için Hz . Muhammed`e dönük olumsuz propaganda yapıyor " dedi . Arap monoteizmi ile birlikte İslam`ın o dönem Arap Yarımadası`nda bulunan sosyal bozuklukları düzeltmeye çalıştığını anlatan Prof . Dr . İbrahim Sarıçam , Avrupalı yazarların bu iddiaya şiddetle karşı çıktılarını belirtti . " Kur`an-ı Kerim , Tevrat ve İncil ile aynı kaynaktan gelmiştir , yani Allah tarafından gönderilmiştir " diyen İbrahim Sarıçam , Hz . Muhammed`in bu üç dinin mensuplarını İslam dini altında birleşmeye çağırdığını hatırlattı .

Hıristiyanlığın dünyanın 1/3`üne hakım olduğu bir dönemde İslamiyetin ortaya çıkışından sonra hızla yayıldığını anlatan Prof . Dr . Mehmet Özdemir , hıristiyanların kendi inançları riske girdiği için Hz . Muhammed`e dönük olumsuz propaganda yaptıklarını vurguladı . Günümüze kadar bu zihniyetin devam ettiği söyleyen Özdemir , 17 . ve 18 . yüzyılda bu düşünceyi devam ettiren düşünürlerden örnekler verdi . Prof . Dr . Mehmet Özdemir , " 1200 yıllık bu algılama biçimi anlamaya değil yargılamaya yöneliktir " dedi .
Kaynak: İHA