Yerköy'e Süt İşletme Tesisi Kurulacak

Yozgat`ın tarım ve hayvancılıkla adını duyuran ilçelerinden Yerköy’e süt işletme tesisi kurulması için çalışma başlatıldı.

Yerköy'e Süt İşletme Tesisi Kurulacak
  `Süt İşleme Tesisi Fizibilite Projesi` kapsamında Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi .


Orta Anadolu Kalkınma Ajansı`nın desteklediği proje , Yerköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile birlikte ortaklaşa yürütülecek .


Toplantıda ORAN ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri kurulması planlanan tesis hakkında bilgiler verdikten sonra katılımcılarla fikir alışverişinde bulunuldu . Tesisin kurulması halinde ilçe ekonomisinin yanı sıra bölgede tarım ve hayvancılığın da geliştirilmesinin amaçlandığı ifade edildi . Toplantıya , Yerköy İlçe Kaymakam Vekili Şefaatli İlçe Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit , İlçe Özel İdare Müdürü Veysel Koçak , Yerköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Ali Uzunkaya , Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yetkilileri , Siyasi Parti temsilcileri , Sivil toplum kuruluşları ve çiftçiler katıldı .