Şarlatan Davası Ertelendi

Kamuoyu’nda ‘Şarlatan davası’ olarak bilinen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Kocaeli Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof.

  Dr . Onur Hamzaoğlu arasındaki dava 15 Mart 2012 tarihine ertelendi .


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Kocaeli Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof . Dr . Onur Hamzaoğlu arasındaki davanın 4 . celsesi Kocaeli 2 . Asliye Hukuk Mahkemesi`nde görüldü . Kamuoyunda ‘Şarlatan davası’ olarak bilinen davaya sanık olarak Karaosmanoğlu katılmazken avukatı Halit Çokan , müşteki Prof . Dr . Hamzaoğlu avukatları Ali Haydar Konca , Mustafa Güler , Nesrin Akbaş katıldı .

Hamzaoğlu’nun avukatı Güler , Kandıra ve Dilovası’nda iki araçla bilimsel olarak ölçümler yapıldığını , araştırmalar sonrasında hava kirliliğinin anne sütü ve bebek dışkısında etkili olduğunun çıktığını kaydetti . Müvekkilinin bilimsel bir araştırmaya imza attığını kaydeden Güler , Büyükşehir Belediyesi Başkanı`nın açıklamalarının ‘sövme’ olduğunu belirterek , Karaosmanoğlu’nun cezalandırılmasını talep etti .


Hamzaoğlu da 17 Şubat 2007’de Meclis Genel Kurulu’nun konuya ilişkin yaptığı incelemede söz konusu Dilovası bölgesinin ‘Tıbbi Afet Bölgesi’ olarak ilan edilmesi yönünde talepte bulunduğunu hatırlattı . Kendisinin de yaptığı bilimsel araştırmalar sonrasında vahim durumu kamuoyu ile paylaştığını belirten Hamzaoğlu , açıklamalarından 10 gün sonra Karaosmaoğlu’nun harekette bulunduğunu belirterek , gerekli cezanın uygulanmasını talep ettiğini belirtti .


Karaosmanoğlu’nun avukatı Çokan ise Kocaeli Üniversitesi`nin kendilerine gönderdiği raporun savunmalarını teyit ettiğini ifade etti . Çokan , bu araştırmanın testi olmadığından ötürü kabul edilemeyeceğini belirtti . Yapılan savunmalardan sonra mahkeme , dosyanın incelemeye alınmasını ve dosyanın karar verilmek üzere 15 Mart tarihine ertelenmesine karar verildi .