Karne Hediyesi Umre

Yarıyıl tatiline giren çok sayıda öğrenci, aileleri ile birlikte umre için kutsal topraklara gitti.

  Karne hediyesi olarak umreyi seçen öğrencilerin oldukça heyecanlı olduğu gözlendi . Aileler de çocuklarla birlikte büyük mutluluk yaşadı .

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı`nın ortaklaşa düzenledikleri organizasyon sayesinde okulların yarıyıl tatiline girmesini fırsat bilen bir grup öğrencikutsal topraklara gitti . Okullarının ve ailelerinin desteği ile umre yapmak için Suudi Arabistan’ın Medine kentine hareket eden öğrencilerin oldukça heyecanlı olduğu görüldü . Öğrencileri ve ailelerini taşıyan Türk Hava Yolları’nın tarifeli uçağı saat 6 . 40’ta hareket etti .

14 yaşındaki oğlu ile umre ziyaretine giden Fatih Camii imamı Hafız Osman Şahin , kutsal topraklara gitmenin huzurunu yaşadıklarını anlatarak , oğlu Muhammed Şahin’in de kendisi ile birlikte bu huzuru yaşadığını söyledi .

Bilal Cengizhan Baybars isimli bir öğrenci ise , “Kutsal toprakları ziyaret etme şansına sahip olduğum için çok mutluyum . Allah nerkese nasip etsin” dedi . Çocukları ve eşleri ile birlikte umre için Suudi Arabistan’a uçan ailelerin heyecanlı oldukları dikkat çekti . Kafilenin aileler ile birlikte 287 kişi olduğu öğrenildi .