Karakoldaki Dayak Davası
İzmir`de gözaltına alınan kadının karakolda dövüldüğü görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından haklarında dava açılan polisler için istenen hapis cezası 5 yıl 9 aya çıktı.

Başsavcılık , karakolun kamera kayıtlarında görüntülerde dayağı seyreden ve dışarıdan görünmemesi için perde çeken polis memuru hakkında ise `suça yardım`dan dava açtı . Ayrıca görüntülerle ilgili bilirkişi raporunda , dayağı gizleyerek " arbede " yönünde rapor yazan Bilgi İşlem Şubesi polisleri hakkında da soruşturma açıldı . Dayağı seyreden karakol grup amiri hakkında ise 3 aydan 9 aya kadar hapis cezası talep edildi .
Savcılığın konuya ilişkin bilirkişi raporunda , " Karakolun kamera kayıtlarından elde edilerek gönderilen CD`lerin , başsavcılığımızdaki soruşturmaları etkileyecek ve farklı sonuçlar çıkaracak şekilde sonuçlandırılmasına neden olacak şekilde çözümleme ve fotoğraflama yapmak suretiyle suç işledikleri sonucuna ulaşıldı " denilmişti
Polis raporunda ise dayaktan hiç bahsedilmemiş ve polis memurlarının hararetli konuşan ve sakinleşmeyen kadını etkisiz hale getirmek için fiziki müdahalede bulunduğu ileri sürülmüştü
