İzmir'de Kültür Sanatizmir

İzmirli sanatseverler, geçen hafta olduğu gibi bu haftayı da birbirinden farklı konser, tiyatro ve sergi seçeneklerinin bulunduğu, yoğun bir kültür sanat gündemiyle geçirecek.

  İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ( İZDSO ) , yarın akşam Adnan Saygun Sanat Merkezi ' nde vereceği konserde , ünlü piyanist Michele Campanella ' ya eşlik edecek . Sanat çevrelerinde Liszt repertuarının en önemli yorumcusu ve virtiözü olarak tanınan Campanella , halen ' ' Liszt Cemiyeti ' ' nin de başkanlığını yürütüyor .

Müzik otoritelerinin dikkatini genç yaşta çeken , konserlerinde dinleyiciyle eserler hakkında bilgi ve yorumlarını paylaşmasıyla tanınan şef Kevin Griffiths ise Londra Steve Reich Topluluğu kurucusu ve esas şefi olarak görev yapıyor .

İZDSO , şef Griffiths yönetiminde Carl Maria von Weber Beherrscher der Geister ' den ' ' Ruhların Efendisi ' ' , Franz Liszt ' in 2 numaralı piyano konçertosu ile Mendelssohn ' un 5 numaralı senfonisini yorumlayacak .

İzmir Devlet Opera ve Balesi ( İZDOB ) ise bu hafta izleyicilerine ' ' Carmen Carmen ' dir ' ' müzikli oyunu ile ' ' Kösem Sultan ' ' balesini sunacak .

' ' Carmen Carmen ' dir ' ' , bu akşam ve 30 Ocak Pazartesi akşamı Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi ' nde izleyicinin karşısında olacak . Özlem Belkıs ' ın yazıp Haldun Özörten ' in yönettiği oyun , Bizet ' in ünlü Carmen operasının belli bölümleri üzerine oynanan , müzikal bir komedi .

Sezonun iddialı eserlerinden ' ' Kösem Sultan ' ' balesi de 28 Ocak Cumartesi , 31 Ocak Salı akşamları Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Sarayı ' nda izlenebilecek .

Mahpeyker Sultan ' ın , 50 yıllık saltanatı ve trajik sonunun anlatıldığı iki perdelik baleyi , Tevfik Akbaşlı besteledi , Uğur Seyrek ise koreografiyi hazırlayarak eseri sahneye koydu .

İZDOB , minik izleyicileri için 1 Şubat Çarşamba günü , Dr . Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi ' nde Pamuk Prenses çocuk balesini iki kez sahneleyecek .

İzmir Sanat , bu hafta ' ' Berlin Virtüözleri ' ' konserine evsahipliği yapacak . Büyük Salon ' da 30 Ocak Pazartesi akşamı saat 20 . 00 ' de başlayacak konserde sanatseverler piyanoda Björn Lehmann , kemanlarda Stephan Picard ve Eren Kuştan , viyolada Matthew Hunter ile viyolonselde Martin Menking ' i dinleyebilecek .

-İZDT-İzmir Devlet Tiyatroları bu hafta 4 salonda 6 oyunla perdelerini açacak .

Karşıyaka Oda Tiyatrosu , 31 Ocak Salı ve 1 Şubat Çarşamba akşamları , ' ' Sıçan ' ' adlı oyunla sanatseverlerin karşısında olacak . ' ' Sıçan ' ' da , kızkardeşlerin kocalarıyla birlikte New York ' ta bir apartman dairesinde yaşadıkları çelişkilerin eğlenceli hikayesi anlatılıyor .

Karşıyaka Ragıp Haykır sahnesi ise 29 Ocak Pazar günü dışında , hafta boyunca ' ' Satıcının Ölümü ' ' adlı oyunla perdelerini açacak . Arthur Miller ' ın yazdığı , Barış Eren ' in yönettiği oyun , 1929 ekonomik buhranının toplum üzerindeki etkilerini izleyiciye aktarıyor . Minik izleyiciler ise 29 Ocak Pazar günü ' ' İki Kova Su ' ' isimli çocuk oyununu izleyebilecekler .

Konak Melek Ökte Sahnesi , prömiyeri geçen hafta yapılan ' ' Halktan Biri ' ' adlı oyunla ' ' Denizkızı ' ' isimli çocuk oyununu dönüşümlü olarak sahneleyecek .

Sam Bobrick ' in yazdığı , Ekin Tunçay Turan ' ın çevirdiği oyunu , Metin Oyman yönetiyor .

Oyun , işini kaybetmiş , orta sınıftan , ülkesinin ' ' hal ve gidişatından memnun olmayan ' ' ve şikayetlerini ABD başkanlarına aralıksız yazdığı mektuplarla dile getiren Travis Pine ' ın , FBI ajanlarının kapısını çalmasıyla değişen hayatını , mizahi dille anlatıyor .

İZDT ' nin Konak Sahnesi ' nde 29 Ocak Pazar günü hariç kadına şiddet konusuna dikkati çeken ' ' Anam , Bacım , Avradım ' ' adlı müzikli oyun sahnelenecek . Pazar gününü küçük tiyatroseverlere ayıran Konak Sahnesi ' nde ' ' Kedigöz Danışman ' ' adlı oyun izlenebilecek .

-Sergiler , etkinlikler-Ressam Hülya Sezgin ' in beşinci kişisel sergisi , Konak Belediyesi Alsancak Kültür Merkezi Prof . Dr . Türkan Saylan Galerisi ; nde sanatseverlerle buluşacak .

Konak Belediyesi Prof . Dr . Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi , Mahmut Turgut ' un ' ' Dünya Çocukları ' ' fotoğraf sergisine de evsahipliği yapıyor .

Kültür Bakanlığı İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi Aysu Günay ' ın yağlıboya çalışmalarından oluşan sergiye evsahipliği yapıyor . Sergi , bu hafta da gezilebilecek .

Ressam Elvin Öztürk , Tömer İzmir Şubesi Sergi Salonu ' nda ' ' Kumsal Yansımalarında Aşk ' ' adlı resim sergisini yarın akşamdan itibaren İzmirli sanatseverlerin beğenisine sunacak .

Rakım Elkutlu İzmir Musiki Derneği Türk Sanat Müziği Korosu , yarın akşam şef Güven Yağtu yönetiminde Güzelyalı Kültür Merkezi ' nde konser verecek .

Doğa tutkunu ressam Reha Yalnızcık , ' ' Yalnızcıkland ' ' adını verdiği sergisini Selçuk Yaşar Sanat Galerisi ' nde sanatseverlerle buluşturdu .

Konak Belediyesi Dr . Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Sanat Merkezi Avni Anıl Sahnesi ' nde 28 Ocak Cumartesi akşamı , Yeryüzü Sahnesi İzmir ' in sahneye koyduğu , Haluk Işık ' ın yönettiği ' ' Ölü Kadınların Şarkısı ' ' adlı oyun izlenebilecek .
Kaynak: AA