Ergo’da Görev Değişimi

ERGO Türkiye’nin 2009’dan bu yana üst yöneticisi (CEO) olan Akın Kozanoğlu’nun görev dönemi sona erdi.

  ERGO Grubu Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı’na getirilen Kozanoğlu’ndan boşalan CEO’luğu Theodor Kokkalas yürütecek .


2009’da ERGO Türkiye’nin CEO’luğunu üstlenen Akın Kozanoğlu , 30 seneyi aşkın bir süre Sabancı Grubu şirketlerinde yönetici olarak görev yaptı . Kozanoğlu’nun Ortadoğu Teknik Üniversitesi ( ODTÜ ) Makine Mühendisliği Bölümü’nden lisans ve Londra Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü’nden lisansüstü dereceleri bulunuyor .


2004’ten bu yana ERGO Yunanistan’ın CEO’su olan Theodor Kokkalas bu görevine ek olarak ERGO Türkiye’nin CEO’luğunu yürütecek . Ekonomi ve hukuk lisansı bulunan Kokkalas , sigorta sektöründe 20 seneye yakın tecrübesi söz konusu .


Konuyla ilgili bir açıklama yapan ERGO International Asya ve Türkiye’den sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Andreas Kleiner , şunları ifade etti :

“ERGO Türkiye’nin güç bir döneminde başına geçen Akın Kozanoğlu , şirketin yeniden yapılanma sürecini başarı ile yönetti . Bu dönemde , şirketin her biriminde yeniliklere imza atan Kozanoğlu’nun önderliğinde ERGO Türkiye’nin başarılı geleceği için iyi temeller inşa edildi . Akın Kozanoğlu’na şirketimize bugüne kadar yaptığı katkılardan dolayı müteşekkiriz . Kendilerinin ERGO Grubu Holding’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak bizimle önümüzdeki dönem içinde güç birliği yapmasından onur duyduğumuzu vurgulamalayım . ERGO Türkiye’nin kendilerinin deneyim , bilgi birikimi ve güçlü iletişim ağından önümüzdeki dönemde de yararlanacağına olan inancım tamdır .

Uzun seneler ERGO’da yönetici olarak görev yapan Theodor Kokkalas ise kuruluşumuzun en yetkin ve başarılı CEO`larından biridir . Geçtiğimiz senelerde ERGO Yunanistan’ı sektöründe büyüyen ve karlı şirketleri arasına taşımıştır . Kokkalas’in , geçmiş deneyimleri ile ERGO Türkiye’yi başarılı bir geleceğe taşıyacağına inanıyor ve kendisi ile aynı takımda olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum . ”