Ban, Ortadoğu'ya Gidiyorbirleşmiş Milletler

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, gelecek hafta Ortadoğu`ya gideceğini açıkladı.

  Genel Sekreter Ban , gazetecilere yaptığı açıklamada , gelecek hafta Ürdün , İsrail ve Filistin ' e gideceğini belirterek , iki tarafı barış görüşmelerine yeniden başlama yönünde cesaretlendirmeyi istediğini söyledi .

' ' Ziyaretim önemli bir zamana denk gelmektedir ' ' diyen Ban , İsrail ve Filistin ' in müzakerecilerinin , Ortadoğu Dörtlüsü ' nün ( BM , ABD , Rusya ve AB ' den oluşuyor ) son açıklamasına uygun şekilde Amman ' da görüştüklerini anımsattı .

Ban , ziyaretine ilişkin olarak , ' ' İki tarafı , ileriye gitme amacıyla ciddi şekilde yeniden müzakere sürecine girmeleri ve olumlu bir hava yaratmaları yönünde teşvik etmek amacıyla bölgeye gidiyorum ' ' dedi .

Ban Ki-mun , açıklamasında , Suriye ' deki duruma ilişkin olarak da Arap Birliği ' nin krize siyasi çözüm bulma girişiminden cesaret aldığını ve Birliğin Güvenlik Konseyi ' nin desteğini almaya yönelik kararından memnuniyet duyduğunu söyledi .

' ' Suriye ' ye mesajım hep aynı ; insan haklarını ve insan yaşamını korumak için şiddet tamamen sona ermeli ve ülkenin lideri ( Esad ) insanlarının sesine kulak vermeli ' ' ifadesini kullanan Ban , Suriye ' deki durumu çok yakından takip ettiğini bildirdi .
Kaynak: AA