Maçın Ardından

``Rakibin futbol oynamaktan çok vakitgeçirmeye çalışması hataları oldu``-``Program değişikliği konusundataleplerimiz olacak``-``Türk futbolunun huzura ihtiyacı var``İSTANBUL - 24.

  01 . 2012 - Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Mete Düren , Gaziantepspor karşısında 3 puanı hak ettiklerini söyledi .

Düren , maç sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada , 3 puan aldıkları için mutlu olduklarını belirterek , ``Mutlak galip gelmemiz gereken bir maçtı . Son dakikalarda yenik durumda olmamıza rağmen kazanmasını bildik . Rakibin futbol oynamaktan çok vakit geçirmeye çalışması hataları oldu . Bunu iyi değerlendirdik . Rakibin bu davranışı taraftarların daha da inanmasını sağladı`` dedi .

Büyük takımların sıkıntılı anlarda sonucu değiştirecek inancı ve futbolcuları olduğunu ifade eden Düren , ``Sevincin en güzelini de hocamız gösterdi . Zirvenin gerisinde kalmamak için galibiyet gerekliydi . Zor oldu , ama kazandık . Sarı karttan dolayı cezalı oyuncular var`` şeklinde konuştu .

Gerilimin fazla yaşandığı bir mücadelenin olduğunu kaydeden basın sözcüsü Düren , şunları söyledi : ``Gerilim kaçınılmazdı . Gerilimin nedenini de herkes iyi incelemeli . Hakem de yeniden maçı izlediğinde hatalarını görecektir . Rakip oyuncuların sertliği ve oynatmamaya yönelik davranışları gerilimin kaynağıydı . ``-``Maç programı ile ilgili taleplerimiz olacak``-Üst üste maç oynamalarının ve Kayserispor mücadelesi ile ilgili bir tarih değişikliği konusunda taleplerinin olup olmayacağı yönündeki soruyu yanıtlayan Mete Düren , sadece bu maça yönelik değil diğer karşılaşmalar için de taleplerinin olacağını dile getirdi .

Maç programı konusunda ciddi bir sıkışıklık yaşadıklarına dikkat çeken Düren , ``Avrupa kupası maçının 2 gün geriye alınması programın daha da sıkışmasına neden oldu`` dedi .

-``Türk futbolunun huzura ihtiyacı var``-Fenerbahçeli yöneticilerin açıklamalarının hatırlaması üzerine Düren , Türk futbolunun huzura ihtiyacı olduğunu ifade etti .

Geçmişten gelen alışkanlıkların bırakılması gerektiğini vurgulayan siyah-beyazlı kulübün yöneticisi , sözlerini şöyle sürdürdü : ``Türk futbolunun ihtiyacı huzur . Son dönemde yaşanan sıkıntıları minimum zararla atlatmak gerekiyor . Kimin daha değerli olduğu yönündeki konuları fazla uzatmamak gerekiyor . Türkiye çözüm istiyor . Bu nedenle bu polemiğe girmiyoruz . Türk futbolunun yöneticisi federasyondur . En yetkili organ da genel kuruldur . `` ( ED-SEL-ZG )
Kaynak: AA