İzmir Derbisine Doğru

24.

  01 . 2012 - Bank Asya 1 . Lig`de Pazar günü oynanacak Karşıyaka-Göztepe maçı öncesinde İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı yapıldı .

Valilik toplantı salonunda İzmir Vali Yardımcısı Fazlı Akgün başkanlığında kulüp ve emniyet temsilcilerinin katıldığı toplantıda deplasman takımı konumunda olan Göztepe`nin taraftarlarına stadın yüzde 5 kapasitesine karşılık gelen 2500 kişilik bilet ayrılması ve sarı-kırmızı seyircilerin Mersinli kale arkasında maçı takip etmeleri kararlaştırıldı .

Müsabakada güvenlik görevlilerin saat 14 . 00`de görevlerine başlayacağı , Göztepe taraftarlarının alınacağı stat kapılarının saat 14 . 30`da diğer kapıların ise saat 16 . 00`da açılacağı bildirildi .

Karşıyaka taraftarlarının stada ana giriş ve İZULAŞ Garajı`ndan gireceği , Göztepeliler`in ise Mersinli kapısını kullanacağı , sarı-kırmızı taraftarların saat 15 . 00`e kadar stada alınacağı kaydedildi .

Göztepe futbol takımının Mersinli giriş kapısından girip , protokol girişinin yanında bulunan spor salonları koridorundan soyunma odasına giriş yapacağı belirtildi .

Göztepe`ye ayrılan 2500 biletin Perşembe gününden itibaren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü görevlileri tarafından kulübün belirleyeceği bir yerde satılacağı , Karşıyaka taraftarları için de bilet satışlarının Perşembe günü başlayacağı kaydedildi .

İki takım taraftarının maçtan önce karşılaşmaması için önlemler alındığı , Karşıyaka taraftarlarının deniz yoluyla gelmesinin önleneceği , saat 15 . 00`ten sonra stada gelecek Göztepe seyircilerinin asayişi tehlikeye düşürmesi halinde stada alınmayacağı bildirildi .

Karşıyakalı taraftarların saat 17 . 00`den sonra stada gelmeleri yönünde duyuru yapılacağı , üst aramalarında her türlü silah , kesici veya delici alet , sis bombası veya maytap gibi patlayıcı , parlayıcı , yanıcı , yakıcı maddelerle stada girmesi halinde zarar verebilecek diğer maddelerle alkollü içeceklerin stada alınmayacağı belirtildi .

Atatürk Stadı çevresindeki alkollü içki satışı yapan işletmelerin 14 . 00-19 . 00 saatlerinde taraftarlara satış yapmasının engelleneceği , Karşıyaka taraftarlarına ait pankartların maç günü saat 10 . 00-12 . 00 arasında , Göztepe`ye ait pankartların ise 12 . 00-14 . 00 saatlerinde stada alınacağı kaydedildi .

Maça biletsiz giriş yapmak isteyenleri engellemek için Karşıyaka Spor Kulübü`nün özel güvenlik personeli tahsis edeceği belirtildi .

( ALK-BAH-MTE )
Kaynak: AA