Fenerbahçe Kulübü'nden Açıklama:

``Hal böyleyken, Galatasaray 2.

  Başkanı Sayın AliDürüst`ün `Halka açık şirketlerin değerlerini konuşmakne kadar doğru bilemiyorum . Ama o değerler hiçbir zamankurallara uymamayı gerektirmez` sözlerini anlamak mümkündeğildir``-``Sayın Dürüst , `O değerler , kurallara uymamayı gerektirmez`ifadeleriyle neyi kast etmektedir? Kulübümüzü hangi konudakurallara uymamak ile itham etmektedir?``-``Kulübümüzü suçlayan bu sözlere bir an önce açıklıkgetirilmesini talep ediyoruz``İSTANBUL - 23 . 01 . 2012 - Fenerbahçe Kulübü , kulüp başkanvekili Nihat Özdemir`in , sarı-lacivertli kulübün hisse senetlerini borsada işlem gören Galatasaray , Beşiktaş ve Trabzonspor ile karşılaştırmasını , ``Halka açık şirketlerin değerlerini konuşmak ne kadar doğru bilemiyorum . Ama o değerler hiçbir zaman kurallara uymamayı gerektirmez`` şeklinde değerlendiren Galatasaray Kulübü 2 . Başkanı Ali Dürüst`ün sözlerine açıklık getirmesini istedi .

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada , Nihat Özdemir`in , 21 Ocak Cumartesi günü yapılan Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu toplantısında , kulübün mali durumu ile ilgili bilgiler aktardığı ve kulübün borsada işlem gören hisse senedinin değerini anlatırken yine borsada işlem gören diğer spor kulüplerinin hisse değerlerine atıfta bulunduğu belirtildi .

Açıklamada , Özdemir`in yaptığı karşılaştırmanın son derece doğal olduğunu ifade edilerek , şöyle denildi : ``Sayın Özdemir`in , herkese açık ve açıklanması hiçbir şekilde yanlış olmayan hisse senetlerimizin durumuyla ilgili borsada işlem gören diğer kulüpleri karşılaştırması son derece doğaldır . Fenerbahçe Sportif A . Ş . `nin değeri bir demir çelik şirketi ya da otomotiv firması ile kıyaslanamayacağı için , değeri , diğer spor kulüpleri ile kıyaslanmış , örneklenmiştir .

Hal böyleyken , Galatasaray 2 . Başkanı Sayın Ali Dürüst`ün `Halka açık şirketlerin değerlerini konuşmak ne kadar doğru bilemiyorum . Ama o değerler hiçbir zaman kurallara uymamayı gerektirmez` sözlerini anlamak mümkün değildir . Halka açık şirketler , `halka açık` oldukları için değerleri ve her tür faaliyetleri şeffaflık ilkesi uyarınca kamuoyu ile paylaşılır . Kaldı ki hisse değerini açıklamak yasak değildir ve isteyen herkes dilediği an şirketlerin hisse değerini öğrenebilir .

Sayın Dürüst , `O değerler , kurallara uymamayı gerektirmez` ifadeleriyle neyi kast etmektedir? Sayın Dürüst , kulübümüzü hangi konuda kurallara uymamak ile itham etmektedir? Sayın Dürüst , borsada işlem gören hisselerimizi kast ediyorsa , Fenerbahçe Sportif A . Ş`nin SPK kurallarına eksiksiz uyan bir kurum olduğunu bilmesi gerekmektedir . Sayın Dürüst , son dönemde yaşanan gelişmeleri kast ediyorsa , ortada herhangi bir yargı kararı yokken ve hatta yargılama süreci dahi henüz başlamamışken , hangi kararı sözlerine dayanak gösterecektir .

Kulübümüzü suçlayan bu sözlere bir an önce açıklık getirilmesini talep ediyoruz . `` ( ERC-TAŞ-SBR )
Kaynak: AA