Elektrik Kesintisi Rötar Yaptırdışanlıurfa

Şanlıurfa`da, GAP Havaalanı`nın elektrik sisteminde meydana gelen arıza nedeniyle Ankara`yla karşılıklı olarak gerçekleştirilen uçuş yaklaşık 4 saat rötarlı yapıldı.

  Alınan bilgiye göre , GAP Havaalanı ' nda akşama doğru elektrik arızası meydana geldi . Devreye giren jeneratörler de daha sonra arızalanınca havaalanının idare binası , apron ve çevresine bir süre elektrik verilemedi .

Bununla ilgili çalışmalar sonuçlanmayınca saat 18 . 40 ' da Ankara ' dan-Şanlıurfa ' ya yapılması gereken ve 20 . 30 ' da da Şanlıurfa ' dan-Ankara ' ya gerçekleştirilmesi planlanan uçuşlar bir süre ertelendi .

Bu arada , uçuş saatinden önce GAP Havaalanı ' na giden yolcular , elektriklerin kesik olduğunu görünce yetkililerden bilgi almak istedi . Burada bir süre bekleyen ve güneş enerjisi sistemi kurmak amacıyla Şanlıurfa ' da temaslarda bulunan Alman heyetin de aralarında bulunduğu yolculardan bazıları , bu duruma tepki gösterdi . Güvenlik görevlileri , havaalanı yetkililerine ulaşmaya çalışırken bir polis amiri , yolcuları üşümemeleri için salona alarak , sorunu Devlet Hava Meydanları İşletmesi ( DHMİ ) yetkililerine ilettiklerini belirtti .

Saat 21 . 00 sıralarında elektriğin yeniden verildiği havaalanında , bu kez Ankara ' daki hava şartları nedeniyle uçuşta rötar yapıldığı bildirildi .

Yetkililer , hava şartlarının düzelmesi sonucu Ankara-Şanlıurfa uçağının yolcularını alarak 23 . 05 sıralarında Ankara ' dan havalandığını ve saat 00 . 20 ' de Şanlıurfa ' ya indiğini , buradaki yolcularını aldıktan sonra yeniden Ankara ' ya döneceğini belirtti .

Öte yandan , aktarmalı uçuşları olan yolcuların alternatif seferlere kaydırıldığı bildirildi .
Kaynak: AA