Dünya Ekonomik Forumu Toplantıları Başlıyor

Dünya Ekonomik Forumu yıllık toplantıları, İsviçre`nin Davos kasabasında bugün başlıyor.

Dünya Ekonomik Forumu Toplantıları Başlıyor
  1968 yılından beri en yoğun kar yağışıyla mücadele eden Davos , Dünya Ekonomik Forumu için bugün 42 . kez kapılarını ziyaretçilerine açıyor . Zirvenin açılışını Almanya Başbakanı Angela Merkel yapacak . Krizle boğuşan Avrupa`da , Merkel`in yapacağı konuşma birçok kişi tarafından şimdiden merakla bekleniyor . 40`a yakın devlet ve hükümet başkanının katılacağı toplantılara ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner , IMF Başkanı Christine Lagarde , Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick ve Birleşmiş Milletler GenelSekreteri Ban Ki-moon da katılacak

25-29 Ocak tarihleri arasında yapılacak toplantılara bu yıl rekor sayıda , 2 bin 600`ün üzerinde kişi iştirak edecek . Davos , siyaset ve iş dünyası liderlerinin yanı sıra akademisyenler , sanatçılar ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerini de ağırlayacak . Dünya ekonomisinin masaya yatırılacağı Davos toplantılarının bu yılki teması , " Büyük Değişim : Yeni Modelleri Şekillendirmek " olarak belirlendi .

Davos toplantılarına Türkiye bu yıl geniş bir heyetle katılacak . Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın 2009 yılında Davos`ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres`e yönelik `One minute` çıkışından bu yana Türkiye`nin Davos`a katılımı sınırlı oluyordu . AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış , Türkiye`nin bu yılki Davos zirvesine Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında bir heyetle katılacağını açıkladı . Bağış , heyette kendisinin yanı sıra Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı FatmaŞahin`in de yer alacağını ifade etti .

Öte yandan Davos , zirve öncesi son yılların en yoğun kar yağışına maruz kaldı . Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kentte , yollar güçlükle açıldı . Kayak merkezi Davos`ta güvenlik önlemleri ise iyice sıklaştırıldı . Gün boyu polis helikopterleri Davos üzerinde uçarken , emniyet güçlerinin hummalı çalışmaları gözlerden kaçmadı .
Kaynak: İHA