Depremde Hasar Gören Cami

Son günlerde Türkiye`de satılan sütlerde antibiyotik kalıntısı ve kanserojen madde bulunduğu iddialarına Türkiye`nin en büyük süt üretim merkezlerinden olan Konya`daki süt üreticileri, sattıkları sütleri içerek tepki gösterdi.

Depremde Hasar Gören Cami
  Konya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Edip Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri , son günlerde sütle ilgili iddialara ilişkin bir basın toplantısı düzenledi . Toplantıda son günlerde Türkiye`de satılan sütlerde sağlı zararlı maddelerin bulunduğuyla ilgili iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve spekülatif haberler olduğunu belirten Başkan Edip Yıldız , " Şu an üretilen bütün sütler , veteriner hekim kontrolünde üretilmektedir . İnsanlar hasta olduğunda nasıl antibiyotik kullanıyorsa , hayvanlarımızda hasta olduğunda antibiyotik kullanıyor . Ama bu tamamen veteriner hekim kontrolünde yapıyor . Kullanılan antibiyotiklerin çoğu süte geçmeyen cinsten . Bu nedenle bu ilaçları kullanan hayvanların sütünde herhangi bir antibiyotik kalıntısı olmuyor . Süte geçebilecek türden ilaç kullandırılan ineklerin sütü ise vücut o ilacı dışarı atana kadar buzağılara veriliyor ya da dökülüyor . Kesinlikle satışa sunulmuyor . Ne zaman vücut o ilacı atarsa o zaman o süt satışa sunuluyor . Biz , içinde ilaç olan sütüsanayiciye veremeyiz . Versek de sanayici bu sütü almaz . Sonuçta kendi çocuğumuza da bu sütten veriyoruz . Kendi çocuğumuzun tüketemediği sütü başkalarının çocuklarına asla içiremeyiz " dedi . " PİYASADA CİDDİ BİR OTOKONTROL VAR " Süt üretiminde ciddi bir otokontrol mekanizmasının işlediğini dile getiren Edip Yıldız , " Konya , yıllık 2 bin tonluk üretimle Türkiye`nin en büyük 3 . süt üretim merkezi . Hayvan sayısı bakımında da birinciyiz . Bizim derneğimiz ise Türkiye`nin en büyük Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği`dir . Konya`da üretilen sütün yüzde 80`ini de bizim birliğe bağlı üreticiler üretiyor . Süt , bizim geçim kaynağımız , ekmeğimiz . Bu tür haberleri ortaya atanların biraz düşünmesini ve ekmeğimizle oynamamasını istiyoruz . Sütümüzle kimse oynamasın . Piyasayı bilmeyenler , bu tür haberleri yapmasınlar " şeklinde konuştu . " HABERLER PİYASAYI ÇOK ETKİLEMEDİ " Yapılan haberlerin süt üretimini fazla etkilemediğini ifade eden Yıldız , " Şu an üreticiler , maliyetine ya da maliyetinin biraz üstünde para kazanıyor . Çıkan spekülatif haberler , şu an için piyasayı çok etkilemedi . Şu an tek derdimiz yem fiyatlarındaki yükseliş . Bunla ilgili de hükümetimiz gerekli çalışmaları yapıyor . Ben bu yılın sektörümüz için bereketli geçeceğine inanıyorum " diye konuştu .

Konuşmaların ardından Başkan Edip Yıldız ve Yönetim Kurulu üyeleri , sütle ilgili haberlere , ürettikleri sütleri içerek tepki gösterdi .
Kaynak: İHA