Chp'li Kart'tan Özeleştiri

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, "Projelerimizin içini dolduramadık, halka yeterince güven veremedik.

Chp'li Kart'tan Özeleştiri
  Halkın içinde olmamız gerekiyor . Cumhuriyet ve laiklik elbette vazgeçilmez değerlerimiz , ama sadece cumhuriyet ve laiklik kavramıyla bu iş olmuyor " dedi .

CHP Alaşehir İlçe Teşkilatı tarafından Şehir Sineması`nda düzenlenen " Adalet ve Demokrasi " konulu panele CHP Konya Milletvekili Atilla Kart , Manisa Milletvekili Hasan Ören , CHP Manisa İl Başkanı Turgay Koç , belediye başkanları ve partililer katıldı . Panel öncesi Uğur Mumcu anıldı .

Panelde konuşan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart , " Türkiye`de bilinçli olarak bir bilgi kirliliği yaratılıyor . Türkiye`de dördüncü kuvvet artık basın değil ; dördüncü kuvvet özel yetkili savcılar olmuştur . Bu savcılar Uğur Mumcu`nun `onlar bir gün savcı olacak` dediği savcılar . Uğur Mumcu`nun ta 20-25 yıl evvel söylediği savcılar . Maalesef o anlayış , o zihniyet hükümetin ajanı konumunda , o savcılar karşımızda görev yapıyorlar " diye konuştu .

Cumhurbaşkanlığı seçimine değinen Kart , " Bunların uyguladığı sistemde cumhurbaşkanını halk seçsin ama cumhurbaşkanı halka karşı hesap vermesin . Bunun demokrasilerde örneği yok . Ama bizim bildiğimiz , halkın oyuyla gelenler halka hesap verirler . Demokrasinin anlamı budur . Bunun siyaset bilimindeki adı faşizmdir . Bütün bunların ötesinde bir seçilmiş padişahlığın , seçilmiş yeni Kenan Evren`leri yaratan bir AKP zihniyetiyle karşı karşıyayız " dedi . " Türkiye AKP`ye mahkum değildir , mahkum olmayacaktır " diye devam eden Kart , " Kurtuluş Savaşı`nda olduğu gibi CHP olarak üzerimize düşeni yapacağız . Türkiye`de 1980 - 2012 dönemi cumhuriyet ve demokrasinin maalesef kırılma dönemidir . Bu anlamda demokrasiyi yeniden inşa etmek gerekiyor . Biz CHP olarak bu tarihi görevimizle , sorumluluğumuzla bir kez daha karşı karşıyayız . CHP olarak bunu başaracak bir güce sahibiz " ifadelerini kullandı . ÖZELEŞTİRİ YAPTI Panelin soru cevap bölümünde bir soru üzerine Atilla Kart , CHP`lilerin yeterince çalışmadığı eleştirisine katılarak , " Yeterince çalışmadığımız doğru . Enerjimizi daha çok birbirimizi yıpratmaya , yok etmeye yönelik kullanıyoruz . Parti içerisinde bir hizmet yarışı olarak olması doğaldır . Projelerimizin içini dolduramadık , halka yeterince güven veremedik . Halkın içinde olmamız gerekiyor . Cumhuriyet ve laiklik elbette vazgeçilmez değerlerimiz , ama sadece cumhuriyet ve laiklik kavramıyla bu iş olmuyor . İşteyüzde 18-22`ye saplanıp kalıyorsun . Ondan sonra . Anadolu`da milyonlarca insan günde 10-20-30 lirayla karnını doyurmaya çalışıyor ; Anadolu gerçeği bu . O insanlar cumhuriyet ve laikliği bilmiyor , onlar için öyle bir kavramın anlamı yok . Öyle bir kavramı bilmiyor o insanlar . O insanlar günlük geçim telaşı içerisinde . O insanlara bir ekonomik , sosyal ümit vermemiz gerekiyor . O insanların sırtını sıvazlamamız gerekiyor . O heyecanı yaşatmamız gerekiyor . O heyecanı yaşatmak için de o insanların arasında olmamızgerekiyor . CHP`liye CHP propagandası yapmak yerine , onların yanında alanlarda olmamız gerekiyor . Bunu hep birlikte yapmamız gerekiyor " dedi .
Kaynak: İHA