Bakan Bağış'tan 'ab Üyeliği' Değerlendirmesi

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Türkiye`nin AB üyeliğine karşı çıkanların diğer yandan Almanya`daki 3 milyon Türk`ün entegre olmasını beklemeleri başlı başına bir tezattır" dedi.

Bakan Bağış'tan 'ab Üyeliği' Değerlendirmesi
  Almanya`nın Münih kentinde bulunan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış , Bavyera Eyalet Meclisi Başkanı Barbara Stamm ve Münih Belediye Başkanı Christian Ude ile ayrı ayrı makamlarında görüştü . İlk görüşmesini Bavyera Eyalet Meclisi Başkanı Barbara Stamm ile yapan Bağış , ikili görüşmelere ilişkin çarşamba günü ( bugün ) bilgilendirme toplantısı yapacağını belirtti .

Münih Belediye Başkanı Christian Ude ile bir araya gelen Bağış`ın , görüşmede Türkiye`nin AB süreci hakkında görüş bildirdiği belirtildi . Münih Belediye Başkanı Ude ile olan görüşmesi sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Bağış , " Akıl tutulması yaşanan Avrupa`da hala berrak düşünebilen ve Türkiye`nin AB için önemini anlayabilen ileri görüşlü bir dosta sahip olduğumuz için şanslıyız . Burada Türkler , Münih`in coşkulu olmasına katkıda bulunmuşlarsa , Türkiye de tarih boyunca olduğu gibi üye olduktan sonraAvrupa`nın refahına önemli katkıda bulunacaktır . Aslında Türkiye`nin AB üyelik süreci de entegrasyon projesinin de en önemli reformlarından birisidir . Bir yandan Türkiye`nin AB üyeliğine karşı çıkanların , diğer yandan Almanya`daki 3 milyon Türk`ün entegre olmasını beklemeleri başlı başına bir tezattır . 3 milyon Türk`ün bu ülkenin gerçekten örnek bireyleri olması için entegrasyonuna destek vereceğiz , hem de Türkiye`nin AB üyelik sürecindeki akıl dışı engelleri ortadan kaldırarak bu süreci sağlıklı bir rayaoturtacağız " diye konuştu .
Kaynak: İHA