Uğur Mumcu Burdur'da Anıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Burdur İl Başkanlığı ve Burdur Sivil Toplum Örgütleri, Adalet ve Demokrasi Haftası çerçevesinde Gazeteci Yazar Uğur Mumcu`yu ölümünün 19.

Uğur Mumcu Burdur'da Anıldı
  yılında andı . Burdur Cumhuriyet Meydanı Atatürk Parkı önünde düzenlenen anma töreninde Uğur Mumcu`nun fotoğrafına karanfil bırakıldı . CHP Burdur Kadın Kolları Başkanı Ümran Minas Ayan yaptığı konuşmada , " Hepimizin bildiği gibi Ocak ayı ülkemizde hem aydınlanma ve demokrasi yolunda kaybettiğimiz aydınlarımız ve aileleri için , hem de biz geride kalan ve mücadeleye devam edenler için karanlık , kasvetli ve acılarla dolu bir ay , Onat Kutlar , Hrant Dink , Metin Göktepe , Muammer Aksoy , Gaffar Okan ve Uğur Mumcu ocak ayındayitirdiğimiz demokrasi şehitlerimizdir " dedi .

Ayan , Uğur Mumcu`nun ölüm günü olan 24 Ocak ve yine bir başka aydın Muammer Aksoy`un ölüm günü olan 31 Ocak tarihleri arasını Adalet ve Demokrasi Haftası olarak kutladıklarını bildirdi .

Uğur Mumcu`nun dürüst , araştırmacı bir gazeteci olduğunu söyleyen Ayan , şöyle konuştu : " Mumcu , Atatürk ilke ve inkılaplarının yılmaz savunucusuydu . Daha 14 Eylül 1992 günü Özgür gündemde yayımlanan mektubunda `Yalnızca , teröre , şiddete , kan dökülmesine karşıyım . Hem teröre karşıyım , hem Amerika`nın yeni dünya düzeni içindeki Orta Doğu`ya vermek istediği yeni biçime Türk`ü Kürt`e , Kürt`ü Türk`e düşman eden bu uğursuz planlarına gelin birlikte karşı çıkalım` diye haykırıyordu . Faili meçhul cinayetlerkonusunda kötü bir üne sahip olan ülkemizde 19 yıldır aydınlatılamamış Uğur Mumcu cinayetine karşılık onun anısı karşısında boynumuz eğik ama değerlerini korumak ve yaşatmak adına başımız dimdik olarak aydınlık yolundan , hiç yorulmadan , yılmadan mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz . "
Kaynak: İHA