Le Figaro: Türkiye, Oyunu Soğutuyor

Fransa Senatosu`nda dün Ermeni soykırım iddialarını kabul etmeyenlerin cezalandırılması ile ilgili yasanın kabul edilmesi, bugün Fransız basınının da en önemli gündem maddesi olmaya devam ediyor.

  Birçok gazete dünkü oylamaya geniş yer ayırırken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bugünkü konuşmasına değinen Le Figaro internet sitesi , " Türkiye , oyunu soğutuyor . " yorumunu yaptı .




Türkiye`nin Aralık ayından bu yana yaptığı sert uyarıları , " boşuna tehditler " olarak nitelendiren gazete , Erdoğan’ın bugünkü parti grubunda yaptığı konuşmanın küçük bir kısmını Fransa`daki oylamaya ayırdığına dikkat çekti .




Le Monde gazetesi ise bugün verdiği haberinde ‘’Yasa eleştirildi ama sonunda kabul edildi’’ başlığını kullandı . Le Monde , Erdoğan’ın yasayı ayrılıkçı ve faşist bulduğuna ve " Bu yasa düşünce özgürlüğü katliamı " dediğini aktardı .




Sol görüşlü Liberation gazetesi ise Türkiye ile Fransa arasındaki ilişkilerin zor dönemece girdiğini belirttiği haberinde , dün kabul edilen yasaya hükümetin içinden de eleştiriler geldiğini belirterek Dışişleri Bakanı Alain Juppe’nin yasayı uygunsuz bulduğunun altını çizdi .